Ahmet Çalık’sız ilk maçında Konyaspor şampiyonluk yolunda Adana Demirspor’u da geçti

Ahmet Çalık’sız ilk maçında Konyaspor şampiyonluk yolunda Adana Demirspor’u da geçti

Süper Lig’in 22’nci haftasında rakibi Adana Demirspor’u ağırlayan Konyaspor sahadan 1-0 üstünlükle ayrıldı. Maç öncesinde ve 6. dakikada duygusal anlar yaşandı.

Genç oyuncusu Ahmet Çalık’ın beklenmedik ölümü sonrası Başakşehir mücadelesi ertelenen Konyaspor, 22. hafta mücadelesinde Adana Demirspor’la karşı karşıya geldi.

AHMET ÇALIK YERİNE ADİL DEMİRBAĞ

Konyaspor’da defans hattının vazgeçilmez isimlerinden Ahmet Çalık’ın hayatını kaybetmesi sonrası Teknik Direktör İlhan Palut, Ahmet’in yerine defans hattında Adil Demirbağ’a görev verdi.

6. dakikada oyun durdu

Tüm Türkiye’de oynanan mücadelelerde olduğu gibi Konyaspor-Adana Demirspor mücadelesinin 6. Dakikasında oyun durdu. Kaleci Sehic, topu dışarı attı ve tribünler o ana kadar içinde bulunduğu sessizlikten çıkarak tezahürata başladı.

İLK YARI DENK MÜCADELE

Denk bir mücadele şeklinde geçen mücadelenin ilk yarısında Konyaspor da Adana Demirspor da pozisyonlar buldu. Konyaspor 3’ü isabetli 8 şut çekerken Adana Demirspor, Konyaspor kalesine 10 şut gönderdi 1’inde isabet bulabildi.

RAHMANOVIC ARKADA BİTTİ

Konyaspor ikinci yarıya hızlı başladı. Rakibinin ataklarına başarıyla karşılık veren Konyaspor rakibine gol izni vermedi. 53. dakikada yapılan ortada Kouka topa kafayı vurdu. Kaleciden dönen topa Rahmanovic düzgün bir vuruş yaparak takımını 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmada bu andan sonra iki takım da pozisyonlar buldu ancak skor bozulmadı.

Konyaspor kazandığı altın değerindeki 3 puanla şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aşmış oldu ve 42 puana yükseldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.