Ahlat'taki Ahıska Türkleri çadırda iftar yaptı

Ahlat'taki Ahıska Türkleri çadırda iftar yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen 72 Ahıskalı aile için iftar çadırı kuruldu- Ahlat Kaymakamı Tekbıyıkoğlu: "Bugünler bizim için sıradan olsa da Ahıska'dan Müslüman

BİTLİS (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen 72 Ahıskalı aile için iftar çadırı kuruldu.

Ahlat Belediyesince kurulan çadırda, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban ve kurum amirleri, Ahıskalı Türkler ile iftar yaptı.

Yemek sonrası konuşan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Bakanlar Kurulu kararıyla hem Erzincan'ın Üzümlü ilçesine hem de Bitlis'in Ahlat ilçesine, Ukrayna'nın savaş bölgesinde yaşayan 677 Ahıska Türkü'nün yerleştirildiğini anımsattı.

İlçeye 2 Haziran'da getirilen 72 Ahıskalı ailenin Ahlat'a yerleştirildiğini hatırlatan Tekbıyıkoğlu, şöyle konuştu:

"Akabinde mübarek ramazan ayına başladık. Bugünler bizim için sıradan olsa da Ahıska'dan Müslüman toprağına ilk defa gelen Türk aileler için farklı ve olağanüstü günlerdir. Burada ilk defa ezan sesiyle ramazanın haletiruhiyesini ve havasını daha yakından hissettiler. Biz de onların bu heyecanına ortak olmak istedik. Bugün ramazan ayının ikinci günü. Sağ olsun belediyemiz de iftar çadırını kurdu. Bundan sonra bu ailelerimize sıcak yemek çıkarılacak."

Belediye Başkanı Çoban da belediyeciliğin sosyal faaliyetleri çerçevesinde yaptığı hizmetlerden birinde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Çoban, "Belediye olarak şehrin muhtelif yerlerinde günde yaklaşık 500 vatandaşımızın iftarını karşılama adına da yaptığımız faaliyetlerimiz var. 200 kişilik bir iftar çadırımızı da burada kurduk. Ramazan ayımız mübarek olsun. Tüm Ahıskalı kardeşlerimiz de tekrar vatanınıza, öz yurdunuza hoş geldiniz" dedi.

Ahıskalı Muhammed İlyasoğlu ise yetkililerin ve ilçe halkının kendilerini burada çok güzel karşıladığını dile getirerek, "Bu yemekleri, çadırları bizim için hazırladılar. Bizleri buraya getirdiği için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımıza ve tüm yetkililere teşekkür ederiz. Çünkü Ahıskalılara çok yardım ettiler. Allah onlardan razı olsun. Şehitlerimize de Allah rahmet etsin" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :