"Ahilik kültürü ticari hayatta yaygınlaşmalı"

"Ahilik kültürü ticari hayatta yaygınlaşmalı"

TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan:- "Ahilik kültürünün yaygınlaşmasına ve bugünkü ticari hayatta yer etmesine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var"

İSTANBUL (AA) - Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, ahilik kültürünün yaygınlaşmasına ve ticari hayatta yer etmesine her zamankinden daha çok ihtiyaç bulunduğunu bildirdi.

Doğan, bu yıl 18-24 Eylül'de 30'uncusu kutlanacak olan Ahilik Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ahiliğin Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir yeri bulunduğunu belirtti.

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden bugüne taşınan ahiliğin sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarını düzenleyen bir örgütlenme olduğunu aktaran Doğan, şunları kaydetti:

"Ahilik kültürünün yaygınlaşmasına ve bugünkü ticari hayatta yer etmesine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Atalarımızdan miras olan işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazanç ve ticaretin, adaletli yönetimin simgesi olan ahilik kültürünü, 12 bini aşan üyemizle daha geniş kitlelere ulaştırmak ve nesilden nesile aktarmak en büyük temennimiz."

Doğan, "İş dünyasının birlik ve beraberliği devam ettikçe Türkiye kazanacak ve hep birlikte ülkemizi geleceğe taşıyacağız. Bu inançla, bütün vatandaşlarımızın, esnafımızın, çalışarak değer üreten herkesin 30. Ahilik Kültürü Haftası'nın milletimize, iş dünyamıza ve esnaf kardeşlerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :