Ahilik Haftası

Ahilik Haftası

Şereflikoçhisar'da oda başkanları "Ahilik Haftası" etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanı Polat'ı ziyaret etti

ANKARA (AA) - Şereflikoçhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çetin, Şoförler Odası Başkanı Mustafa Alıcı, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mithat Şen ile Ağaç ve Maden İşleri Odası Başkanı Cavit Aktay, Belediye Başkanı Ferda Polat’ı makamında ziyaret etti.

Etkinliklerde şehitler nedeniyle kutlama yapmayacaklarını ifade eden heyet, etkinliklerin ziyaretlerle devam edeceğini açıkladı.

Oda başkanları tarafından yapılan ortak yazılı basın açıklamasında da ahilik kültürü ve felsefesinin toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas aldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"İnsanlar arasında ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük, güvenilirlik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkeleri esas alınmış ve bu insani değerler toplum tarafından bir yaşam tarzı olarak kabul edilmiştir. Bugün uygar dünya ülkelerinin toplumlarında uygulamaya ve hakim kılmaya çalıştıkları bu değerler 13. yüzyılda Anadolu Türkleri tarafından 'Ahiler vizyonu' olarak uygulanmış ve böylece diğer ülkelere örnek olmuştur. Türklere özgü bir kurum olan Anadolu ahiliğini yaratan bu değerli insanlar o dönemin yozlaşmış, parçalanmış, kimliğini kaybetmiş ve fakirleşmiş Anadolu Türk boylarını birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk ve insan sevgisini esas alan bir anlayışla bir çatı altında yaşayabilmeyi iş ve meslek sahibi olabilmeyi öğretmişlerdir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :