Ağrı'da ramazan etkinlikleri

Ağrı'da ramazan etkinlikleri

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Ağrı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerde vatandaşlar sahur vaktine kadar gönlünce zaman geçiriyor- Orduevi yanında oluşturulan alanda kent sakinlerine iftar veriliyor, çay ikram ediliyor, çocuklar ise

AĞRI (AA) - Ağrı'da vatandaşlar, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediye tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde ramazan ayını huzur içinde geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kent sakinleri, Ağrı Valisi ve Belediye Başkanvekili Musa Işın'ın talimatıyla Orduevi yanında oluşturulan alanda sabah ezanına kadar vakit geçiriyor.

Huzur ortamının hakim olduğu kentte belediye tarafından kurulan çadırda da her gün 200 kişi iftar yapıyor. İftarın ardından alanı dolduran binlerce Ağrılıya kurulan otağ çadırında çay ikram ediliyor.

Dondurma ve pamuk şeker dağıtılan çocuklar, lunaparkta ebeveynlerinin gözetiminde gönüllerince eğleniyor.

Etkinlikler kapsamında sahne alan ilahi sanatçısı Abdurahman Önül'ü binlerce Ağrılı ilgiyle izledi. Önül'ün eserlerine zaman zaman izleyiciler eşlik etti.

- "Size ne kadar hizmet etsek azdır"

Ağrı Valisi Musa Işın, etkinlikte yaptığı konuşmada, Ağrılıların 15 Temmuz darbe girişiminin ardından günlerce fedakar ve kahraman bir şekilde "demokrasi nöbeti" tuttuğunu hatırlattı.

Bu vatandaşlar için ne kadar hizmet etseler az olacağını belirten Işın, "Siz her türlü hizmete layıksınız. Sizin gibi güzel insanlara hizmet etmek bizim için vicdani borçtur." dedi.

Daha sonra Işın, belediyenin son dönemde yaptığı hizmetler hakkında bilgi verdi.

Kadınlar ve gençler için geçen yıl 6 mahallede Gençlik Merkezi ve Aile Destek Merkezi açtıklarını hatırlatan Işın, bunları başka mahallelerde yaygınlaştıracaklarını aktardı.

Ayrıca çocuklar için her mahallede kreş açtıklarını dile getiren Işın, şöyle konuştu:

"Bu sene Ağrı'nın yarısına doğalgaz geliyor. Yollarımızı asfaltlıyoruz. Sizleri inşallah çöplükten ve pislikten kurtaracağız. Çok güzel 27 projeyi hayata geçiriyoruz. Allah beni size karşı mahcup etmesin. Sadece bana dua edin yeter, başka hiçbir şey istemiyorum. Benim için en büyük şeref, madalya ve en büyük ödül sizin duanızdır. İmanla Allah'ın huzuruna gidelim yeter."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler