AGORA Konya Tematik Diyalog Toplantısı, Taş Bina'da yapıldı

AGORA Konya Tematik Diyalog Toplantısı, Taş Bina'da yapıldı

Avrupa Birliği'ne bağlı JPI Urban Europe tarafından düzenlenen AGORA Konya Tematik Diyalog Toplantısı, Konya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği'ne bağlı JPI Urban Europe tarafından düzenlenen AGORA Konya Tematik Diyalog Toplantısı'na ev sahipliği yaparak, Türkiye'den yerel yönetim temsilcileri, üniversitelerden akademisyenler, ve iş dünyasından temsilcileri ağırladı. Avusturya, Belçika, Fransa, İsveç, Letonya ve Romanya'dan gelen heyetlerin de katılım gösterdiği toplantı, Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür ve Sanat'ta gerçekleşti.

AGORA Konya Tematik Diyalog Toplantısı, Taş Bina'da yapıldı

Toplantı kapsamında düzenlenen çalıştaylarda, şehirlerin iklim nötrlüğüne ulaşma zorlukları, aktif hareketliliğin yaygınlaştırılması zorlukları, yük taşımacılığındaki sürdürülebilir çözümler ve kent içi trafikte hız azaltımı gibi konular masaya yatırıldı. Başkan Uğur İbrahim Altay, toplantı sırasında yaptığı ziyarette, uluslararası düzeyde böyle önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Konya için yeni ufukların ortaya çıkmasını temenni etti.

AGORA Konya Tematik Diyalog Toplantısı, Taş Bina'da yapıldı

Toplantı süresince JPI Urban Europe, TÜBİTAK, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği'nden uzmanlar tarafından yapılan sunumlarla, katılımcılara şehirlerin karşılaştığı sorunlara çözüm önerileri sunuldu. Yurtdışından gelen heyet, saha gezisi kapsamında Konya'nın şehir içi ulaşım modelini yakından inceledi. Heyet, Konya Büyükşehir'in başarılı uygulamalarına örnek olarak araç trafiğine kapatılan cadde, bisiklet sistemleri, paylaşımlı bisiklet sistemi ve sürdürülebilir taşıma çözümlerini inceledi.

AGORA Konya Tematik Diyalog Toplantısı, Taş Bina'da yapıldı

AGORA toplantıları, Avrupa Birliği'ne bağlı JPI Urban Europe tarafından düzenlenen etkinlikler arasında yer alıyor. Farklı şehirlerde gerçekleşen bu toplantılarda, kentsel paydaşlar bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyor, öncelikleri belirliyor ve çeşitli sorunlara çözüm arayışlarına yöneliyor. Aynı zamanda, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen hibe programları için de tanışma ve ortaklıkların oluşturulmasına fırsat tanıyor. AGORA Konya Tematik Diyalog Toplantısı, bu çerçevede ulusal ve uluslararası düzeyde önemli bir platform sunarak, kentlerin sürdürülebilirlik ve kalkınma konularındaki çabalarını destekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler