Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi oldu

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi oldu

Meram Devlet Hastanesi’nin Araştırma Hastanesi olmasından sonra bu kez de SSK Zindankale Dispanseri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi oldu. Merkez, bittiği zaman günde 1000’e yakın hastaya hizmet verecek.


Mustafa VAROL


Hükümetin sağlık alanında başlattığı önemli hamlelerden Konya’da nasibini almaya başladı.


Meram Devlet Hastanesi’nin Araştırma Hastanesi olmasından sonra bu kez de SSK Zindankale Dispanseri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi oldu. 4 ay gibi bir zamanda yapılması için ihale edilen merkezin inşaatına Şubat ayında başlanacak.


Diş sağlığı ve tedavisinde önemli bir atılım olması beklenen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, tamamlandığında günlük 750 ila 1000 arasında hastaya bakılması hedefleniyor. Zindankale Dispanseri Başhekimi Dr. Hulusi Eymen Ödevoğlu, çalışmaların Şubat ayında başlayacağını belirterek “Mevcut binamızın iç kısmı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne uygun bir şekilde yeniden yapılacak. İnşaat devam ederken bir taraftan da hizmetlerimiz sürecek hastaları mağdur etmemek için elimizden geleni yapacağız” dedi. Diş sağlığının çok önemli olduğuna dikkat çeken Ödevoğlu, “Binamızda şu an aktif olarak 8 doktor ile hizmet veriyoruz. Aylık 7 bin hastaya bakıyoruz. Daha iyi bir hizmet vermek için Zindankale Dispanserinin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olması son derece önemli bir hizmet olacak. Çünkü sağlık merkezi olmasıyla birlikte hastaların yüzde 90 diş rahatsızlığına çözüm bulunacak. Hekim sayısı 50’nin üzerine tedavi edilen koltuk sayısı ise 40 olacak. Tedavi olmaya gelen hastanın rahatsızlığı ne ise teşhis edilip diş çekimi, dolumu, kanal tedavisi hangi bölünme gitmesi gerekiyorsa tedavisi gerçekleştirilecek” diye konuştu.