AGİT'ten İstanbul ve Kahire'deki terör saldırılarına tepki

AGİT'ten İstanbul ve Kahire'deki terör saldırılarına tepki

AGİT, İstanbul ve Kahire’deki terör saldırılarını kınadı- AGİT Dönem Başkanı ve Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier:- "En kısa sürede birçok masum insana zarar veren bu hain saldırının arka planını öğreneceğiz. Ancak şimdiden şunu söylemeliyiz ki bu tür e

VİYANA (AA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve AGİT Genel Sekreteri Lamberto Zannier, 10 Aralık’ta İstanbul'da ve 11 Aralık’ta Kahire’de meydana gelen terör saldırılarını şiddetle kınadığını bildirdi.

AGİT tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Steinmeier ve Zannier, terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Steinmeier ve Zannier, Türkiye ve Mısır ile dayanışma içerisinde olduklarını belirtti.

Açıklamaya göre Steinmeier, "En kısa sürede bir çok masum insana zarar veren bu hain saldırının arka planını öğreneceğiz. Ancak şimdiden şunu söylemeliyiz ki bu tür eylemler haklı gösterilemez." ifadelerini kullandı.

Zannier ise "Terörizme karşı ortak cepheye ihtiyacımız var. Terörden arındırılmış bir dünyaya ulaşma mücadelesinde çabalarımızı artırmak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada, ayrıca 8-9 Aralık’ta Almanya’nın Hamburg şehrinde düzenlenen AGİT Bakanlar Toplantısı'nda, 57 üye ülkenin onayı ile terörizmi önleme ve karşı koyma çabalarını güçlendirme kapsamında kabul edilen bildiri hatırlatıldı. Bildirideki “Terörizmin, bütün biçim ve tezahürleriyle, uluslararası barış ve güvenlik için en ciddi tehditlerden birisini oluşturduğunu ve bütün terör eylemlerinin, motivasyonlarına bakılmaksınız suç ve yersiz olduğunu ve terörizmin, herhangi bir ırk, din, milliyet veya medeniyet ile ilişkilendirilemeyeceğini teyit ediyoruz" ifadelere dikkat çekildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :