AGİT Minsk Grubu eş başkanları Azerbaycan'da

AGİT Minsk Grubu eş başkanları Azerbaycan'da

Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov: -"Dağlık Karabağ sorununun hızla çözülmesi için Ermenistan'ın işgalci güçlerinin Azerbaycan topraklarından çıkması gerekir"

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Dağlık Karabağ sorununun hızla çözülmesi için Ermenistan'ın işgalci güçlerinin Azerbaycan topraklarından çıkması gerektiğini belirtti.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov, Bakü'de bulunan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanları Rus İgor Popov, Fransız Pierre Andrieu, Amerikalı James B. Warlick ve AGİT özel temsilcisi Polonyalı Andrzej Kasprzyk ile bir araya geldi.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında son günlerde yaşanan gerginliğin ele alındığı görüşmede Hasanov, Dağlık Karabağ sorunun hızla çözülmesi için Ermenistan'ın işgalci güçlerinin Azerbaycan topraklarından çıkması gerektiğini vurguladı.

Hasanov, "Kayıplar ve suçsuz insanların ölümü nedeniyle çok üzgünüz. Biz karşı taraf gibi çocuk ve kadınlara karşı savaş yürütmüyoruz. Başkomutan İlham Aliyev'in emri ve Azerbaycan halkının barışseverliği ile operasyonları durdurmamıza, taraflar arasında varılan ateşkes anlaşmasına rağmen, Ermenistan ordusu yine de ateşkesi ihlal etmektedir." diye konuştu.

Hasanov, Azerbaycan ordusunun ateşkesi ihlal etmediğini, son çatışmalar sırasında işgalden kurtarılmış bölgeleri güçlendirmeye çalıştığını kaydetti.

Cephe hattında ateşkesin sağlanmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten eş başkanlar, Dağlık Karabağ sorununun çözümü için yürütülen görüşmelerin daha da sıklaştırılması ve sorunun hızlıca çözüme kavuşması gerektiğini dile getirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :