AGİT 23. Bakanlar Konseyi Toplantısı

AGİT 23. Bakanlar Konseyi Toplantısı

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier: - "Bakanlar Konseyi gerçekten fırtınalı dönemde yapılıyor. Bu tartışmalarda hissediliyor"

BERLİN (AA) – Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 23. Bakanlar Konseyi toplantısının zor bir dönemde gerçekleştirildiğini, bunun da tartışmalarda hissedildiğini söyledi.

Steinmeier, düzenlediği basın toplantısında, AGİT’in özellikle bu dönemde çok önemli olduğunu belirterek, teşkilatın "Doğu ve Batı'nın" bir araya geldiği bir kurum olduğunu ifade etti.

“Bakanlar Konseyi gerçekten fırtınalı dönemde yapılıyor. Bu tartışmalarda hissediliyor" diyen Steinmeier, görüşmelerde "Doğu ile Batı" arasındaki gerginliklerin görüldüğünü vurguladı.

Bu konuda en son Kırım’ın ilhak edilmesiyle Avrupa'nın güvenliğinin ihlal edildiğine işaret eden Steinmeier, Avrupa'da barışın ve güvenliğin nasıl korunacağının daha yoğun bir şekilde düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Steinmeier, bu toplantıda görüş ayrılıklarının giderilemeyeceğini ancak ısrarla çözüm bulma konusunda çaba sarf edilebileceğini aktardı.

Avrupa'da, silahlanma kontrolüne ilişkin son yıllarda çatlaklar oluştuğunu belirten Almanya Dışişleri Bakanı, bundan dolayı yaz aylarında silahlanmanın kontrolü konusunda yeniden bir girişim başlatılmasını önerdiğini kaydetti.

Özellikle bu dönemde bu girişimin başlatılmasını mantıklı bulduğunu ifade eden Steinmeier, "Çünkü şimdi, silahlanma konusunda tehlikeli yeni bir dinamizmin başladığı dönemde müdahale etmeye çalışmak lazım." değerlendirmede bulundu.

AGİT 23. Bakanlar Konseyi yarın yapılacak iki oturumun ardından sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :