AGİT 23. Bakanlar Konseyi Toplantısı

AGİT 23. Bakanlar Konseyi Toplantısı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: "Herkese Minsk Anlaşması’nı tümüyle uygulaması çağrısı yapıyoruz”

HAMBURG (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ukrayna'nın doğusundaki gelişmelere ilişkin, tüm tarafların Minsk Anlaşması'nda öngörülen şartları tümüyle yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Kerry, Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 23. Bakanlar Konseyinde yaptığı konuşmada, güvenliğin, ekonomik gelişme ve temel insan haklarının korunmasına bağlı olduğunu ifade etti.

Demokratik yönetimden, hukuk devletinden, toprak bütünlüğünden, her bir insanın onurunun korunmasından yana olan AGİT'in yolsuzluklarla, her türlü hoşgörüsüzlükle, Yahudi, Hristiyan ve Müslüman karşıtlığıyla mücadele ettiğini vurgulayan Kerry, insan onuruna saldırıldığında ve barışın tehlikede olduğunda buna karşı çıkılması gerektiğini kaydetti.

Ukrayna'nın doğusundaki durumun ve Kırım'ın işgal edilmesinin uzun süreden beri devam ettiğini, bunun insanların acı duymasına sebep olduğunu belirten Kerry, ABD'nin bu acının dindirilmesi konusunda gösterilen çabaları desteklediğini kaydetti.

"Herkese Minsk Anlaşması'nı tümüyle uygulaması çağrısı yapıyoruz." diyen Kerry, AGİT’in gözlemci misyonunu değerli bulduğunu aktardı.

Ukrayna'daki şiddetin görmezden gelinemeyeceğini ifade eden Kerry, demokrasinin inşa edilmesi için bu ülkeye yardım edilmesi ve yolsuzluklarla mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.

Kerry, Moldova'da, Gürcistan'da ve Ermenistan ile Azerbaycan arasında uzun süreli ihtilaflara işaret ederek bunların Avrupa’nın güvenliği zayıflattığını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :