AGD Konya'dan Filistin açıklaması: Artık Gazze'nin vebali o yöneticilerin boynunadır

AGD Konya'dan Filistin açıklaması: Artık Gazze'nin vebali o yöneticilerin boynunadır

AGD Konya Şubesi Başkanı Kara, Filistin, Kudüs ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar ve tüm insanlığın meselesi olduğuna işaret ederek, "Ya Siyonist İsrail'e anladığı dilden konuşacağız. Ya da bütün ömrümüz mitinglerle, kınamalarla geçecek" dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Başkanı Durmuş Ali Kara, Filistin'in, Kudüs ve Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ve tüm insanlığın meselesi olduğuna işaret ederek, Türkiye ve tüm müslüman ülkelere birlik olma çağrısında bulundu. Kara, "Bugün ya Müslümanlar olarak birleşeceğiz. 57 İslam ülkesi olarak Türkiye'mizin öncülüğünde D8 gibi kuruluşları harekete geçirip Siyonist İsrail'e anladığı dilden konuşacağız. Ya da bütün ömrümüz basın açıklamalarıyla, mitinglerle, kınamalarla geçecek" diye konuştu.

İslam ülkelerinin yöneticilerine çağrıda bulunan Kara, "Bize boykot yapın dediniz, boykot yaptık. Miting yapın dediniz, miting yaptık. Yürüyüş yapın dediniz, yürüyüş yaptık. Dua edin dediniz, dua ettik. İnfak edin dediniz, infak ettik. Bu saatten sonra herkes bilsin ki Gazze'de olup bitenlerin mesuliyeti Müslüman ülkelerin yöneticilerinin boynundadır bunu buradan ilan ediyoruz" dedi.

agd-konya-filistin.jpeg

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) sabah namazında Sultan Selim Camii’nde buluşarak ardından basın açıklaması gerçekleştirildi, Filistin ve tüm mazlumlar için dua edildi.

Siyonist İsrail'in soykırımına asla alışıp susmayacaklarını söyleyen AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Filistin’i gündemden düşürmeyeceğiz” dedi. Filistin'in Müslümanların ve tüm insanlığın ortak meselesi olduğuna dikkat çeken Kara, “Hiçbir gerekçe olmaksızın yüzlerce genç esir edilip zindanlara atıldı. Şimdi Aksa Tufanı harekatıyla Filistinli yiğitler kendilerine ait olan topraklarda meşru müdafaa hakkını kullanıyor. Bu mesele Araplarla İsrail arasında bir mesele değildir. Mescid-i Aksa da, Kudüs de, Filistin toprakları da bütün ümmetin meselesidir” şeklinde konuştu.

agd-konya-filistin3.jpeg

AGD Konya Şubesi Başkanı Kara, "Buluşmamız Gazze'mizin, Filistin'imizin, İslam dünyasındaki tüm mazlum coğrafyaların kurtulmasına bizleri vesile eylesin. Kıymetli Müslümanlar evet dertlerimiz var problemlerimiz var sıkıntılarımız var acılarımız var gözyaşlarımız var ama biz bugün buraya ağıt yakmak için toplanmadık. Gözyaşı dökmek için de toplanmadık. Evet belki son asırda emperyalizm, Siyonizm bizi Irak'ta toprakları işgal edilmiş Müslümanlar olarak görebilir, Suriye'de evleri başına yıkılmış muhacir olmak zorunda kalmış olan Müslümanlar olarak görebilirler, Arakan'da kadın çocuk yaşlı genç demeden diri diri yakılan Müslümanlar olarak görebilirler, Gazze'de her gün başlarına bomba yağan ve şehit edilen Müslümanlar olarak görebilirler. Ama Allah'ın izniyle emperyalistler bizi diz çökerken teslim olurken ve onlardan merhamet dilenirken göremeyecekler. Neden böyle söylüyoruz çünkü bizler; Zalimler karşısına teslim olmayı onlarla uzlaşmayı onlara dalkavukluk ve yardakçılık yapmayı reddeden ve haram kılan dinin mensuplarıyız Elhamdülillah. O yüzden yaptığımız programlarla basın açıklamalarıyla hem kardeşlerimize destek oluyoruz hem de içimizdeki Filistin Gazze sevdamızı diri tutmaya gayret gösteriyoruz" dedi.

"Ağıt yakmak için toplanmadığımız gibi bugün İsrail'i kınamak için de toplanmadık çünkü Siyonist İsrail Erbakan hocamızın dediği gibi kınamadan laftan sözden değil ancak onun başını ezebilecek bir güçten anlar" diyen Kara, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Şunu özellikle kendi kendimize sormamız gerekiyor 57 İslam ülkesi olarak 2 milyar Müslüman olarak biz bugün niçin Siyonist İsrail'i durdurabilecek bir güç oluşturmadık. Dünyadaki petrol, gaz ve su kaynaklarının yarısından fazlası Müslümanların elinde olmasına rağmen, dünyanın en stratejik coğrafyalarına sahip olurken niçin bu 57 İslam ülkesi olarak elimizdeki imkanları kullanıp hem Gazze'deki hem de dünyanın dört bir yanındaki zulümlere dur diyemiyoruz. Bugün Siyonist İsrail İslam coğrafyasının ve bizlerin haline bakıp diyor ki ben neden durayım niçin bu zulümlerime son vereyim ben tam 135 gündür Müslümanların bebeklerini öldürüyorum ama Müslümanların limanlarından kalkan gemiler beni beslemeye devam ediyor. Ben 135 gündür Müslümanların kadınlarını öldürüyorum ama Müslüman siyasetçiler benimle bütün diplomatik Siyasi ilişkilerine devam ediyor. Ben 135 gündür Müslümanların topraklarını işgal ediyorum ama Müslümanların yöneticileri ne zaman ateşkes ilan edilecekte Siyonist İsrail'le normalleşmeye devam edeceğiz diye bekliyorlar.

İsrail diyor ki şimdi kendi kendine ben niçin bu zulmü durdurayım. Ben İslam coğrafyasındaki bütün terör örgütlerini destekliyorum onların tamamına silah veriyorum mühimmat veriyorum Müslümanların askerlerini polislerini şehit etmelerine vesile oluyorum, ama bugün Müslüman ülkeler kendi topraklarında bana üsler veriyorlar ben niçin bu zulümleri durdurayım. Hiç kimse kendi kendini kandırmasın. Ne kendimizi kandıralım ne de başkalarını kandıralım. Bugün Müslüman ülkeler ve onların yöneticileri fiili olarak harekete geçmedikleri taktirde geçmişte Bosna'da ne yaşandıysa, Afganistan'da ne yaşandıysa, Çeçenistan'da ne yaşandıysa, Irak'ta ne yaşandıysa Arakanda ne yaşandıysa, Yemen'de ne yaşandıysa, Suriye'de ne yaşandıysa bugün Gazze'de o yaşanacaktır.

agd-konya-filistin2.jpeg

"SİYONİST NATO ÜSLERİNİ KAPATARAK YARDIM EDİN"

O yüzden buradan basın açıklamamıza katılan imanlı Müslümanlar olarak Siyonist İsrail'e değil, başta Türkiye'miz olmak üzere İslam ülkelerine ve onların yöneticilerine sesleniyoruz ve diyoruz ki: Bugün Gazze'deki kardeşlerimize yardım etmek istiyorsanız kınalarınızla, basın açıklamalarınızla, mitinglerinizle değil! Ordularınızla yardım edin ordularınızla. Gazze'deki kardeşlerimize yardım etmek istiyorsanız. İlk önce İslam ülkelerinden kalkan gemileri durdurarak yardım edin. Gazze'deki kardeşlerinize yardım etmek istiyorsanız. Başta İncirlik ve Kürecik olmak üzere İslam coğrafyasının bağrına paslı bir hançer gibi saplanan bu emperyalist üstleri Siyonist üsleri NATO üslerini kapatarak yardım edin. Eğer bugün kardeşlerinize yardım etmek istiyorsanız, 135 gündür su bulamayan yemek bulamayan bir yardım kamyonun arkasından binlerce aç insan olarak ilerleyen o kardeşlerinize Refah sınır kapısını açarak gerekirse birleşip o kapıyı kırarak yardım edin. Bugün niçin bunları söylüyoruz? Bize boykot yapın dediniz, boykot yaptık. Miting yapın dediniz, miting yaptık. Yürüyüş yapın dediniz, yürüyüş yaptık. Dua edin dediniz, dua ettik. İnfak edin dediniz, infak ettik.

"GAZZE'DE OLUP BİTENLERİN MESULİYETİ MÜSLÜMAN ÜLKELERİN YÖNETİCİLERİNİN BOYNUNDADIR"

Bu saatten sonra herkes bilsin ki Gazze'de olup bitenlerin mesuliyeti Müslüman ülkelerin yöneticilerinin boynundadır bunu buradan ilan ediyoruz. Biz bunları buradan haykırdığımız zaman bazı Müslüman kardeşlerimiz diyorlar ki efendim reel politik denge var, güç var, uluslararası siyaset var. Biz de buradan onlara diyoruz ki, geçmişte de denge ve reel politika adına Siyonist İsrail'le normalleşmek için İslam ülkeleri olarak hepiniz sıraya girdiniz ne değişti? İsrail'le ticaret hacminiz arttırmak için birbirinizle yarıştınız ne değişti? İsrail'le dost olmak için birbirinizle yarıştınız ne değişti? Siyonist İsrail çocuklarımızı kadınlarımızı katletmekten vaz mı geçti? Topraklarımızı işgal etmekten vaz mı geçti? Hayır vazgeçmedi, vazgeçmeyecek. O halde dengelerin de reel politiğinde canı cehenneme, yaşasın İslam birliği diyoruz. Bir hususu daha hatırlatmak istiyorum âlemlerin Rabbi olan Allah'ımız şahit olsun ki biz bütün bunları söylerken bir kardeş olarak kendi kardeşlerimize İslam coğrafyasındaki kardeşlerimize sesleniyoruz ve bir Müslüman kardeşleri olarak söylüyoruz ve şunu da açıkça ilan ediyoruz. Biz bunları söylerken sadece bugün Gazze'nin Filistin'in kurtuluşundan bahsetmiyoruz.

"TEL AVİV DE İŞGAL EDİLMİŞ BİR İSLAM TOPRAĞIDIR,

Biz biliyoruz ki Tel Aviv de işgal edilmiş bir İslam toprağıdır ve Allah'ın izniyle gün gelecek Tel Aviv de işgalden kurtulup yeniden bir İslam toprağı haline gelecek. Şu soruyu soruyor olabilirsiniz. Tel Aviv de işgal edilmiş bir İslam toprağıysa bu Siyonist İsrail'in başkenti neresi olacak Siyonist İsrail'in başkentini âlemlerin Rabbi olan Allah'ımız belirlemiştir. Siyonist İsrail'in başkenti cehennemin dibi olacaktır Allah'ın izniyle. Allah rahmet eylesin Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın bütün hayatını ömrünü uğruna verdiği Enfal Suresinde ki ayeti kelimeyi okuyarak sözlerime son vermek istiyorum. Kâfirler birbirlerinin dostudurlar, yardımlaşırlar. Eğer sizde onlar gibi dost olup yardımlaşmasanız yeryüzünde fitne çıkar siz de bozguna uğrarsınız. İşte Erbakan hocamız bu ayeti kelimenin emri gereği kâfirler nasıl birleşiyorlarsa onlar nasıl birbirleriyle yardımlaşıyorlarsa bütün ömrünü Müslümanların birleşmesi ve yardımlaşması için verdi.

"SİYONİST İSRAİL'E ANLADIĞI DİLDEN KONUŞACAĞIZ.."

Dedi ki onların Avrupa birliği varsa gelin biz İslam birliğini kuralım. Onların birleşmiş milletleri varsa biz de İslam birleşmiş milletleri kuralım. Onların NATO'su varsa biz de İslam barış gücünü kuralım ki, ne Irak işgal edilsin, ne Suriye parçalansın, ne de bugün Gazze'de bunlar yaşansın. Bugün Ya Müslümanlar olarak birleşeceğiz. 57 İslam ülkesi olarak Türkiye'mizin öncülüğünde D8 gibi kuruluşları harekete geçirip Siyonist İsrail'e anladığı dilden konuşacağız. Ya da bütün ömrümüz basın açıklamalarıyla, mitinglerle, kınamalarla geçecek. Rabbim buluşmamızı, açıklamamızı, sabahımızı hayırlara vesile eylesin. Başta Gazze olmak üzere bütün İslam coğrafyasının kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

agd-konya-filistin4.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum