AGD Konya Yaz Etkinlikleri kapanış programı ile sona erdi

AGD Konya Yaz Etkinlikleri kapanış programı ile sona erdi

AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, yaz etkinlikleri kapanış programında, "Şanlı tarihimizde olduğu gibi çağ açıp çağ kapatan ufku gençlerimizin ideallerinde tutmaya devam edeceğiz" dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, Özel Gençlik İlkokulu bahçesinde yaz etkinlikleri kapanış programı gerçekleştirdi.

Programa AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara'nın yanı sıra; AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Parlak, dernek üyeleri, yaz etkinliğine katılan öğrenciler, aileler ve çok sayıda davetli katıldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yaz etkinlikleri kapanış programında konuşan AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, "2023 yılı yaz etkinlikleri çerçevesinde Konyamızda 50'yi aşkın noktada bini aşan öğrencimize Kuran öğretmenin anlamanın ve inşallah yaşamanın gayrettin de bulunduk her ne kadar programın ismi kapanış programı olsa da esas yeni başlıyoruz" dedi.

agd-konya.jpg

ÇOCUKLARIMIZA KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Velilere, öğrencilerin yazın öğrendikleri bilgileri evde de uygulamaya devam ettirmenin önemini vurgulayan Başkan Kara, "Bizler AGD teşkilatları olarak sene içerisinde, okul sonrasında, sosyal etkinliklerle, İslami eğitimlerle ve kendilerini geliştirebilecekleri bir çok alanda kardeşlerimizle katkı sağlamaya devam edeceğiz. Kaşif gruplarımız ile keşfetmenin, yönlendirilen değil yön veren olabilmenin, şanlı tarihimizde olduğu gibi çağ açıp çağ kapatan ufku gençlerimizin ideallerinde tutmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

agd-konya-yaz-et-3.jpg

"BABALAR GENÇLERİMİZİ CAMİLERE GÖTÜRMELİ"

"İslam sadece duvarlarda asılı kalacak bir din asla değildir" diyen Kara, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İslam dini, Müslümanın yedi gün 24 saatini dizayn eder. Beş vakit huzurda olmak ile Mevlaya içtima verir. Kıldığı namaz ticaretinden akraba ilişkilerine, komşuluk haklarından hukuk ilişkilerini kadar her konuda düzenleyicidir. Gençlerimiz bu şuur ile babalar tarafından camilere götürülmeli cemaatle namaz telkin edilmelidir. Evlerde sosyal hayat devam etmeli ama asla ve asla Kur'ansız bir ev hadis okunmayan bir ev olmamalı. İslam hayatımıza şekil vermeli. Reklam arasında dahi olsa fakat düzenli bir ayet bir hadis evlerimizde can bulmalı. Bizleri güvenen tüm velilerimize teşekkür ediyor, geleceğimizin emanetçileri olan gençlerimize gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor, sene içerisinde yapılacak programlarda görüşmek ümidiyle hepinizi Allah'a emanet ediyorum Rabbim bugün burada buluştuğumuz gibi cennetinde de buluşa bilmeyi nasip eylesin, gençlerimizi Kuran'a mirasçı, secde ehli, yeryüzünde İslam'ı hakim kılma, zulme son verme gayretinde olan gençlerden eylesin."

agd-konya-yaz-et-2.jpg

Programın sonunda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

agd-konya-yaz-et-4.jpgagd-konya-yaz-et-5.jpg

agd-konya-yaz-et.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.