AGD Konya Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması'na binlerce lise öğrencisi başvurdu! Ödüller Mekke'nin Fethi gecesinde, sınav ne zaman?

AGD Konya Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması'na binlerce lise öğrencisi başvurdu! Ödüller Mekke'nin Fethi gecesinde, sınav ne zaman?

AGD Konya tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması 2022 başvuruları tamamlandı. "Kaybedeni olmayan sınav" sloganı ile düzenlenen yarışmaya 10 bin lise öğrencisi başvurdu. Peki sınav ne zaman? Ödüller ne zaman verilecek?

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından her yıl Türkiye genelinde düzenlenen Siyer-i Nebi Bilgi Yarışmasının başvuruları sona erdi. "Kaybedeni olmayan sınav" sloganı ile düzenlenen yarışmanın 'lise' ayağına gençler yoğun ilgi gösterdi. Sınavın son katılım tarihine kadar Konya'da 10 bin lise öğrencisi başvurdu. Ayrıca öğrencilerin sınavda sorumlu tutulacakları Ahmet Cevdet Paşa'nın "Son Peygamber" kitabı yaklaşık 20 bin lise öğrencisine ulaştırıldı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, "Siyer-i Nebi, Rabbini en iyi tanıyan ve insanlara en güzel şekilde tanıtan Efendimizin mübarek hayatıdır. Rabbinin terbiye ettiği yüce ahlak sahibinin, canımızdan ziyade sevdiğimiz ve onu sevmekle Rabbimizin sevgisini kazanabileceğimiz sevgilinin, hem de en sevgilinin hayat hikâyesidir. Efendimiz Aleyhisselam, Allah 'a ve ahiret gününe iman eden ve Rabbini çokça zikreden müminlerin en güzel örneği, önderi ve rehberidir. O, Kaf dağının ardında yaşayan bir masal kahramanı değil; bizim gibi yaşamış, bizden biridir. O, çevresindeki kötülük ve çirkinliklere karşı kendisini koruyan, bataklığın ortasında tertemiz kalabilmenin mücadelesini veren faziletli bir kimsedir. Asrın manevi çöküntüsüne güzel ahlakıyla meydan okuyanların ve gençliğini Allah yolunda harcayan müminlerin dayanağı, sığınağı ve ideali O 'dur. Bizler kaybedeni olmayan bir yarışma düzenleyerek efendimizin hayatını tüm gençlerimize öğretmek ve yaşatmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

26 İLÇEDE 35 FARKLI OKULDA SINAV GERÇEKLEŞECEK

Türkiye genelinde düzenlenecek yarışma için il genelinde hazırlıklar tamamlandı. Bu yıl "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" sloganıyla düzenlenecek yarışma için derneğin ilçe teşkilatları liseleri tek tek gezerek öğrencilere sınav hakkında bilgi verdi. Yarışmaya katılmak isteyen gençler, 'www.efendimizinizinde.com' internet sitesinden kayıt yaptırdı. Toplamda 26 ilçede 35 farklı okulda sınav gerçekleşecek.

DERECEYE GİRENLERE PARA ÖDÜLÜ!

Dereceye giren öğrencilere Türkiye birincisine 10 bin TL, ikinciye 8 bin TL, üçüncüye 7 bin TL, dördüncüye 6 bin TL, ve beşinciye 5 bin TL para ödülü verilecek. Aynı zamanda Konya il birincisine 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 TL, dördüncüye 2 bin TL ve beşinciye bin TL para ödülü verilecek.

AGD SİYER-İ NEBİ BİLGİ YARIŞMASI NE ZAMAN?

Dernek yetkilileri yaptığı açıklamada, geleceğin teminatı olan gençlere Hazreti Peygamber'in hayatını öğretmek istediklerini belirterek, gençlere bulundukları konumu, kendilerine kalan mirası ve gidecekleri rotayı vermek için yarışmanın önemli olduğunun ifade etti.

Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması sınavı Konya'nın 31 ilçesinde 17 Aralık Cumartesi tarihinde düzenlenecek.

ÖDÜL TÖRENİ MEKKE'NİN FETHİ GECESİ'NDE

Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması sınavında dereceye girip ödül almaya hak kazananların ise 31 Aralık Cumartesi günü saat 19:30 da Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenecek Mekke'nin Fethi Gecesi'nde ödüllendirileceği açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.