Ağaçlandırmaya "hükümlü" desteği

Ağaçlandırmaya "hükümlü" desteği

Denetimli serbestlik kapsamındaki 14 bin hükümlü, geçen yıl 424 bin fidanı toprakla buluşturdu- Hükümlüler 876 hektarlık alanın ağaçlandırılmasına katkı sundu

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Denetimli serbestlik kapsamında geçen yıl kamuya yararlı bir işte çalışma yükümlülüğü bulunan 14 bin hükümlü, 424 bin fidan dikti.

AA muhabirinin Adalet Bakanlığından aldığı bilgiye göre, cezanın sosyal hayat içerisinde infazını sağlayan denetimli serbestlik kapsamında, bazı hükümlülerin kamu hizmetinde ücretsiz çalışması kararlaştırıldı.

Hükümlülerin topluma kazandırılmasını amaçlayan denetimli serbestlik ile 2006'dan bugüne kadar 520 bin kamu hizmeti cezası Denetimli Serbestlik İl Müdürlüklerinin koordinesinde infaz edildi.

Bazı hükümlüler, kamuya yararlı bir işte çalışma yükümlülüğü çerçevesinde cezalarını fidan dikerek ve ağaç bakımı yaparak çekti.

Bu kapsamda, geçen yıl 14 bin hükümlü, 876 hektarlık alanda 424 bin 721 fidanı toprakla buluşturdu. Hükümlüler, 569 bin 493 ağacın da bakımını yaptı.

Fidan diken ve ağaç bakımı yapan hükümlüler, Türkiye'deki ağaçlandırılmış alan ve orman sayısının artmasına da katkı sundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :