Afyonkarahisar Valisi'nden uyarı: Dışarı çıkmayın

Afyonkarahisar Valisi'nden uyarı: Dışarı çıkmayın

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, kentte yarın beklenen 38 derece sıcaklık için vatandaşları uyardı.

Afyonkarahisar’da termometrelerin yarın 38 dereceyi göstermesi bekleniyor. Son meteorolojik değerlendirmelere göre, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkarak kentte etkisini artıracak. Vali Yiğitbaşı, vatandaşlara sıcak havalarda dikkatli olmaları konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kronik Hastalar ve Yaşlılar Dikkat

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, özellikle kronik hastalığı olanlar ve yaşlıların öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları gerektiğini belirtti. Yiğitbaşı, “Özellikle kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar noktasında sıcağın çok olduğu öğle saatlerinde dışarıda olmamalarını tavsiye ediyoruz. İklim değişikliğinden dolayı hava sıcaklıklarının anormal derecede artış gösterdiği dönemlerde de orman yangınları konusunda da çok dikkatli ve tedbirli olmamız gerekiyor. Bu konuda bütün vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Kendilerine çok dikkat etsin ve güneşten korusunlar” dedi.

Orman Yangınlarına Karşı Hassasiyet

Uzun Kurban Bayramı tatilinde orman yangınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Vali Yiğitbaşı, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Ormanlara karşı çok dikkatli olmamız gerekiyor. Özellikle uzun Kurban Bayramı tatilinde mangal gibi ateş yakma konusunda çok dikkatli olunmalı ve hassasiyet gösterilmeli.”

Güneşten Korunun ve Tedbirli Olun

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, sıcak havalarda vatandaşların güneşten korunmaları ve dikkatli olmaları gerektiğini tekrar vurguladı. Sıcaklıkların yüksek olduğu bu günlerde sağlığınızı korumak için öğle saatlerinde dışarı çıkmamaya özen gösterin ve orman yangınlarına karşı duyarlı olun.

Afyonkarahisar Valisi'nden uyarı: Dışarı çıkmayın

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.