Afyon'daki otobüs kazasında ölen 8 kişinin isimleri belli oldu! Vali Yiğitbaşı'dan açıklama

Afyonkarahisar'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ölenlerin Fatma Temiz, Sultan Nur Özay, Sevay Özay, Halime Tıpırdamaz, Ayşe Koç, İsmail Yoldaş, Yakup Uçar ve Mehmet Tuncer olduğu belirlendi

Afyonkarahisar'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 8 kişi öldü, çok sayıda yolcu yaralandı. Otobüs kazasında hayatını kaybedenlerin isimlerinin atma Temiz, Sultan Nur Özay, Sevay Özay, Halime Tıpırdamaz, Ayşe Koç, İsmail Yoldaş, Yakup Uçar ve Mehmet Tuncer olduğu tespit edildi.

Kentte sabah erken saatlerde yaşanan ve 8 kişinin öldüğü otobüs kazasının ardından başlatılan otopsi ve kimlik tespit çalışmaları sona erdi. Yapılan incelemelerin ardından kazada ölen Fatma Temiz (42), Sultan Nur Özay (40), Sevay Özay (40), Halime Tıpırdamaz, Ayşe Koç'un Denizli, İsmail Yoldaş'ın Diyarbakır, Yakup Uçar'ın Mardin ve Mehmet Tuncer'in ise Dinar nüfusuna kayıtlı oldukları belirtildi.

Kaza, Dinar-Çay karayolu Cebitaş rampası mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır'dan Bodrum'a gittiği öğrenilen S.C. idaresindeki 34 SD 7721 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kaza sonrası tam bir can pazarı yaşanırken, bölgeye çok sayıda jandarma, 112 Acil servis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen kurtarma ekipleri otobüs içerisinden 6 kişinin cansız bedeni ile yaralanan 35 kişiyi çıkardı.

Yaralılardan durumu ağır olan 2 kişinin kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmesi ile ölü sayısı 8'e yükseldi.

AFYONKARAHİSAR VALİSİ YİĞİTBAŞI'DAN AÇIKLAMA

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 8 kişinin öldüğü, 33 kişinin ise yaralandığı otobüs kazasının ardından hastanede tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Vali Yiğitbaşı, kazanın sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesinden kaynaklandığını ifade etti.

Vali Yiğitbaşı kazanın ardından tedavi için Afyonkarahisar Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıları ziyaret etti. Ziyarette hastane Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran da Vali Yiğitbaşı'na eşlik ederek yaralıların durumu hakkında bilgiler verdi. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Vali Yiğitbaşı şunları söyledi:

"Kaza şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesinden ötürü. Tabi ilk bilgilere göre 8 vefatımız var. Hem yaralılarımızı ziyaret ettik, hem başhekimimizden bilgi aldık. Burada ağır yaralı, hayati risk taşıyan 3 hastamız var. Bir tanesinin dalağı alındı. Birinin akciğerlerine hava girmesi söz konusu, dren takıldı. 3 hastamız şu an hayati risk taşıyor. Bir tane de Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ndeki (AFSÜ) hastamız şu an beyin cerrahisi uzmanlarımız tarafından ameliyata alındı. Onun da durumu ağır. Ancak inşallah hayati risk taşıyan hastalarımızın biz sağlıklarına kavuşmasını ümit ediyoruz. Onlar Dinar Devlet Hastanesi'nde otopsi işlemlerini şu an tamamladılar. Bu şekilde tabi burada vefat eden vatandaşlarımızın kimlik bilgileri de şu an itibarıyla tamamlanmış durumda, bir tane vatandaşımızın sadece kimlik bilgileri henüz netlik kazanmadı. Üzücü bir durum gerçekten tüm hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Hepimize geçmiş olsun."

Kazada yaralanan yolculardan Adem Kara, olay anında yaşananları anlattı. Kara, "Kaza anında ben yarı uyanıktım. Adam (şoför) uyudu mu, uyamadı mı? Ben günah almayayım. Bodrum'a gidiyorduk, kaza 6 gibi oldu. Devrilme anında yarı uyanıktım, aracın uçtuğunu gördüm. Bağırma çağırma oldu" dedi.

Öte yandan, kolundan yaralanan Kara'nın Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi devam ediyor

Yolcu otobüsü devrildi: 6 ölü, 35 yaralı

Yolcu otobüsü devrildi: 6 ölü, 35 yaralı

Yolcu otobüsü devrildi: 6 ölü, 35 yaralı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.