Afyon'da yeni koronavirüs tedbiri kararları! Hasta ziyareti saatleri değişti

Afyon'da yeni koronavirüs tedbiri kararları! Hasta ziyareti saatleri değişti

Afyonkarahisar İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlarını ilan etti. Karara göre şehirde hasta ziyaretleri belli saatlerde yapılabilecek.

Afyonkarahisar Valiliği'nin aldığı kararlar şu şekilde:

İlimiz Hıfzıssıhha Meclisi 19.10.2021 tarihinde saat 10.00'da Vali Gökmen Çiçek Başkanlığında aşağıda isimleri ve imzalan bulunan üyelerin iştiraki ile toplanarak aşağıdaki kararlar alınmıştır.

Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızım kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

1- 28.03.2020 Tarih ve 08 Nolu İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararımız Madde I ile İlimiz Hastanelerinde hasta ziyaretlerinin yasaklanması kararı alınmıştı.

Gelinen aşamada, İlimiz Hastanelerinde Covid-19 servisleri ve Covid-19 yoğun bakım üniteleri haricinde hasta ziyaretinin hastane yönetimi tarafından belirlenecek olan saatlerde yapılmasına,

2- 03.04.2020 Tarih ve 10 Nolu İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararımız Madde 7 ile Kapıda satış ve yardım gibi faaliyetlerin engellenmesi kararı alınmıştı.

Gelinen aşamada, sosyal mesafe kuralına riayet etmek, maske kullanmak Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen tedbir, usul ve esaslara uymak koşulu ile 03.04.2020/10 Nolu il Hıfzıssıhha Kurulu Karan Madde 7 nin iptaline karar verilmiştir.

Alman karantina kurallarına uymayanlara Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi gerekli işlemler başlatılacaktır.

Gerçeğe aykırı, eksik, yanıltıcı beyanlara/bildirimlere ilişkin olarak, bu tür eylemler içerisinde bulunanlar hakkında Türk Ceza Kanununun 206 ncı maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacaktır.
Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilecektir.

Bu kararlar İlçe Hıfzıssıhha Kurullarına tavsiye niteliğinde olmak kaydı ile tebliğ edilmesi gerektiğine;

Oy birliği iie karar verilmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.