Afrin'de teröristlerin gizlendiği bir tünel daha bulundu

Afrin'de teröristlerin gizlendiği bir tünel daha bulundu

TSK ve ÖSO, PYD/PKK'dan ele geçirdiği Kastel Cündo köyünde örgütün 6 metre derinliğindeki bir tünelini daha tespit etti- İki katlı binanın altındaki tünelin uzunluğu 50 metreyi buluyor

AZEZ (AA) - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının Afrin'de PYD/PKK'dan temizlediği Kastel Cündo köyünde, bir binanın altında 6 metre derinliğinde açılmış tünel bulundu.

TSK ve ÖSO'nun 28 Ocak'ta ele geçirdiği Kastel Cündo köyünde devam eden aramalarda, önceki gün, teröristlerin, savaş uçakları ve diğer ağır bombardımanlardan korunmak amacıyla yerin 4 metre derinliğinde inşa ettikleri sığınak ve tünel ağı ortaya çıkarılmıştı.

Köydeki aramalarda, Türkiye sınırında muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesi istikametinde kazılmış yeni bir tünele daha rastlandı.

İki katlı binanın zemin katından kazılmaya başlanan ve yerin 6 metre derinliğine kadar inen tünel görenleri şaşırttı.

Örgüt mensuplarının toplanma alanı olduğu anlaşılan tünelin uzunluğunun 50 metreyi bulduğu tespit edildi.

AA'ya bilgi veren bir ÖSO komutanı, savaşçılarının tünele girmesinden kısa süre sonra 4 teröristin fark edildiğini, çıkan çatışmada ikisinin etkisiz hale getirildiğini ve 2 PYD/PKK'lının sağ ele geçirildiğini söyledi.

Diğer yandan, köyde terör örgütünün silahlı eğitimleri için hazırlanmış alanın yanı sıra Türkiye tarafına bakan gözetleme kuleleri ile betonla güçlendirilmiş mevziler ve örgütün kullandığı bazı silahlar dikkati çekti.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yürütülen operasyonlarda, Burseya Dağı'nın temizlenmesinin ardından teröristler, Kastel Cündo köyüne çekilmişti.

Köy civarındaki mevzi ve gözetleme kulelerinin Türk savaş uçakları tarafından vurulmasının ardından TSK ve ÖSO'nun kara unsurlarının ilerlemesiyle köy ele geçirilmişti.

PYD/PKK'nın yaklaşık 7 yıldır yoğun şekilde yuvalandığı Afrin'de, kayalık ve dağlık bölgelerde çok sayıda tünel ve sığınak yaptığı biliniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :