Afrikalı ormancılara yangın söndürme tatbikatı

Afrikalı ormancılara yangın söndürme tatbikatı

Afrika ülkelerine yönelik düzenlenen "Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitimi" kapsamında Mersin'de bulunan 29 ülkeden 68 ormancı, yangın müdahale konusunda bilgilendirildi

MERSİN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) iş birliği ile Afrika ülkelerine yönelik düzenlenen "Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitimi" kapsamında Mersin'de bulunan 29 ülkeden 68 ormancı, yangın söndürme tatbikatına katıldı.

Tatbikat senaryosu gereği Alata Orman Şefliğinde çıkan yangının haber verilmesiyle olay yerine ilk olarak motosikletli ekipler ve arazözler gitti. Ekiplerin müdahale ettiği yangına helikopterle de su atıldı. Eğitim için Mersin'de bulunan Afrikalı ormancılar da yangına söndürme çalışmalarına katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, yaptığı açıklamada, konuk ormancıların tatbikatla yangın söndürme konusunda bilinçlendirildiğini söyledi.

Tatbikata Mersin Orman Bölge Müdürlüğü personelinin de katıldığını aktaran Çiftçi, "Kendilerine nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunduk. Erken müdahale konusuna dikkati çektik. Asıl önemli olanın da yangının çıkmaması için gayret gösterilmesi olduğunu anlattık." dedi.

Çiftçi, Afrikalı ormancıların Türk ekibinin müdahale konusunda başarısını takdirle karşıladığını sözlerine ekledi.

Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman ise tatbikat gereği çıkartılan yangına ilk müdahale motosikleti, 3 arazöz, su tankı ve helikopterle müdahale ettiklerini belirterek, "Toplam 40 yangın işçisi, 20 muhafaza memuru ve 7 teknik elemanla beraber bu organizasyonu gerçekleştirdik. Konuk ormancılar da bize destek vererek teorik bilgilerini pratiğe dökme şansı buldu." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler