Afrika'da ramazana doğru

Afrika'da ramazana doğru

İslam aleminin heyecanla beklediği ramazan ayı, kuraklıkla ve kavurucu sıcaklarla mücadele eden kara kıta için zorlu geçecek- Batı Afrika'da orucu en uzun süre, 14 saat 28 dakika ile Senegalli Müslümanlar tutacak- Senegalli İmam Ebu Ka:- "Afrika'da kurakl

TUNUS (AA) - MOHAMED ABDELLAOUI - Afrikalı Müslümanlar, İslam alemi için "on bir ayın sultanı" kabul edilen ramazanda sıcak havalara rağmen ibadetlerini yerine getirmeye çalışacak.

Bölgedeki yerel yetkililer, birçok Afrika ülkesinde ramazan ayının 6 Haziran'da başlayacağını duyurdu.

Batı Afrika'da en uzun oruç 14 saat 28 dakika ile Senegal'de, en kısa oruç ise 12 saat 30 dakika ile Komor Adaları'nda tutulacak.

Senegalli İmam Ebu Ka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Afrika'da kuraklık nedeniyle oruç tutmak kolay olmayacaktır ancak Müslümanlar bunun üstesinden gelecektir çünkü ramazan ayı, Allah'a yaklaşmak isteyen her Müslüman için bir sınavdır." ifadesini kullandı.

Büyük bölümü Müslümanlardan oluşan Afrika ülkelerinden Senegal'in başkenti Dakar, 14 saat 28 dakika ile Batı Afrika'da en uzun süre oruç tutulacak başkentler arasında yer alıyor.

Sahraaltı Afrika ülkelerinden Mali'nin başkenti Bamako'da Müslümanlar 14 saat 15 dakika, Nijer'in başkenti Niamey'de 14 saat 12 dakika, Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da 13 saat 54 dakika, Çad'ın başkenti Encemine'de ise 14 saate yakın bir şey yiyip içmeyecekler.

Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu Nijerya'nın başkenti Abuja'da oruç 13 saat 57 dakika sürecek. Komor Adaları'nın başkenti Moroni ise 12 saat 30 dakika ile Afrika'da en kısa oruç tutulan başkent olacak.

Öte yandan Kuzey Afrika ülkelerinden Cezayir'in başkenti Cezayir'de Müslümanlar ramazan ayının ilk gününde 16 saat 41 dakika oruç tutacak. Oruç Mısır'ın başkenti Kahire'de 15 saat 51 dakika, Sudan'ın başkenti Hartum'da 15 saat 37 dakika, Fas'ın başkenti Rabat'ta 16 saat 16 dakika, Moritanya'nın başkenti Nuakşot'ta 14 saat 38 dakika, Tunus'un başkenti Tunus'ta ise 16 saat 30 dakika sürecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :