Afrika Birliği'nden Etiyopyalı DSÖ Başkan adayına destek

Afrika Birliği'nden Etiyopyalı DSÖ Başkan adayına destek

Afrika Birliği, eski Etiyopya Sağlık ve Dışişleri Bakanı Adhanom'u DSÖ Genel Başkanlığı yarışında desteklediğini açıkladı- Afrika Birliği'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ehouzou:- "DSÖ dönüm noktasında. DSÖ'ye üye tüm ülkeleri v

CENEVRE (AA) - Afrika Birliği, gelecek hafta düzenlenecek Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Başkanlığı seçiminde yarışacak Afrikalı tek aday olan Tedros Adhanom'u desteklediğini duyurdu.

Afrika Birliği'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Jean Marie Ehouzou, düzenlediği basın toplantısında "DSÖ dönüm noktasında. DSÖ'ye üye tüm ülkeleri ve bölgesel organizasyonları Adhanom'u desteklemeye davet ediyorum." dedi.

Ehouzou, Adhanom'un 2005-2012 yıllarında Etiyopya'da Sağlık Bakanlığının yanı sıra 2012-2016 yılları arasında da Dışişleri Bakanlığı yaptığını belirterek, kazanması halinde DSÖ'nün başına geçecek ilk Afrikalı olacağını ifade etti.

Basın toplantısında söz alan Ruanda'nın BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi François Xavier Ngarambe ise "Afrikalılar tam anlamıyla Adhanom'un arkasındadır. Çünkü geçmişte yaptıklarıyla bunu hak ediyor. Gururla şunu söyleyebilirim ki Adhanom DSÖ'yü yönetmek için sadece Afrika kıtasının değil, tüm dünyanın desteklediği doğru bir adaydır." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Angola, Gine, Mozambik, Sudan, Çad ve Etiyopya'nın Daimi Temsilcisi büyükelçiler de katılarak, Adhanom'a olan desteklerini ifade ettiler.

DSÖ başkanlığı için, Adhanom'un rakipleri arasında İngiltere'den David Nabarro ve Pakistan'dan Sania Nishtar yer alıyor.

Gelecek hafta başlayacak ve bir hafta sürecek 70. Dünya Sağlık Kongresinde seçimden zaferle ayrılacak isim, Genel Sekreterlik görevini 5 yıl yürütecek.

Şu anki DSÖ Başkanı Margaret Chan'den görevi teslim alacak yeni başkan 1 Haziran'da resmen göreve başlayacak.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :