Afganistan'daki Save The Children ofisine saldırı

Afganistan'daki Save The Children ofisine saldırı

ICRC Afganistan Delegasyon Başkanı Zanarelli:- "Şok olduk ve büyük üzüntü duyduk"

CENEVRE (AA) - Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde uluslararası sivil toplum örgütü Save the Children'ın (Çocukları Kurtarın) ofisini hedef alan intihar saldırısını kınadı.

ICRC Afganistan Delegasyon Başkanı Monica Zanarelli, yaptığı yazılı açıklamada, "ICRC olarak Save the Children"a yapılan saldırı nedeniyle şok olduk ve büyük üzüntü duyduk." ifadesini kullandı.

Sivillerin ve insani yardım kuruluşu çalışanlarının hedef alınmaması gerektiğinin altını çizen Zanarelli, Afganistan'da son dönemde artan şiddet olaylarının insani yardım kuruluşlarının faaliyetlerini zor durumda bıraktığına işaret etti.

Zanarelli, uluslararası hukuka uyulması ve sivillere saygı gösterilmesi için bu yıl Afganistan güvenlik güçleriyle, silahlı muhalif gruplarla diyalog kurmaya odaklanacaklarını kaydetti.

Nangarhar'da bugün Save the Children'ın ofisini hedef alan intihar saldırısında 3 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ataullah Hogyani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Celalabad kentindeki ofisi hedef alan 4 saldırgandan birisinin üzerindeki bombayı girişte patlattığını, 3'ünün ise içeri girerek rastgele ateş açtığını aktarmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :