Afgan işçiler pancar mesaisinde

Afgan işçiler pancar mesaisinde

KAYSERİ (AA) - Ülkelerinde yaşanan terör olayları ve iç karışıklık nedeniyle Türkiye’ye gelen Afganistan uyruklu aileler, Kayseri'de pancar hasadında...

KAYSERİ (AA) - Ülkelerinde yaşanan terör olayları ve iç karışıklık nedeniyle Türkiye’ye gelen Afganistan uyruklu aileler, Kayseri'de pancar hasadında çalışıyor.

Binlerce kilometre öteden gelip tarım işçisi olarak çalışan ve ülkelerindeki güzel günlerin hasretini çeken Zahir Bajgi (25) ve akrabaları, Kayseri'nin Bünyan ilçesinde günlük 80 lira karşılığında tarlalarda pancar söküyor.

Yaklaşık altı ay önce Türkiye’ye gelen Bajgi, AA muhabirine, Afganistan’daki terör olayları ve iş bulamaması yüzünden ülkesini terk ettiğini söyledi.

Bir süre çalıştıktan sonra ülkelerine geri dönmek istediklerini belirten Bajgi, "Taliban ve DEAŞ nedeniyle Türkiye’ye geldik. Akrabalarımızla pancar hasadında çalışıyoruz. Bir süre çalıştıktan sonra Afganistan’a gitmek istiyorum. İsterdim ki ülkemde iş imkanımız olsun, DEAŞ, Taliban terörü olmasın, bizler de ülkemize dönelim." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :