AFAD'dan tsunami uyarısı! Denizin yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durun

AFAD'dan tsunami uyarısı! Denizin yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durun

AFAD, Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerin ardından, deprem bölgesinde vatandaşları deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durmaları uyarısında bulundu

Hatay'da meydana gelen ve çevre illerde de büyük korku ve paniğe neden olan 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerim ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. AFAD, deprem bölgesinde vatandaşları deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durmaları uyarısında bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem bölgesinde vatandaşları deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durmaları konusunda uyardı.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremler sonrasında ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımızın deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.