AFAD'dan son dakika açıklama: 'Sahilden uzak durun' uyarısı kaldırılmıştır

AFAD'dan son dakika açıklama: 'Sahilden uzak durun' uyarısı kaldırılmıştır

AFAD, Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerin ardından, deprem bölgesindeki vatandaşlara sahil şeridinden uzak durmaları uyarısında bulunmuştu. AFAD uyarının kaldırıldığını açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay'da meydana gelen ve çevre illerde de büyük korku ve paniğe neden olan 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerim ardından deprem bölgesinde vatandaşları deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durmaları uyarısında bulunmuştu. AFAD'dan yapılan son dakika açıklaması ile uyarının kaldırıldığı duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, canlı yayında, "Sahilden uzak durun uyarısı kaldırılmıştır" blgisini kamuoyu ile paylaşırken, AFAD'dan da açıklama geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Hatay merkezli meydana gelen depremlerin ardından Kandilli Rasathanesi uyarısı üzerine tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarı, Kandilli Rasathanesi ile yapılan değerlendirmeler sonucunda kaldırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum