AFAD’dan şiddetli yağışa maruz kalan illere ilişkin açıklama! Konya'da yıldırım düştü yaralı var

AFAD’dan şiddetli yağışa maruz kalan illere ilişkin açıklama! Konya'da yıldırım düştü yaralı var

AFAD, Konya, Uşak ve Afyon ve Konya’da şiddetli yağış sonucu meydan gelen su baskınları ve mahsur kalma olaylarına ilişkin açıklamada bulundu. Konya Tuzlukçu'da aşırı yağışlar sonucu yıldırım düştüğü ve 1 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), 2-3 Eylül tarihleri için bazı illerde sarı ve turuncu kodlu şiddetli yağış uyarısında bulunmuştu. Ardından AFAD'dan bir açıklama daha geldi. Şiddetli yağış sonucu Uşak, Afyon ve Konya’da meydan gelen su baskınları ve mahsur kalma olaylarına ilişkin detaylar paylaşıldı.

UŞAK'TA 56 İHBAR ALINDI

AFAD’dan yapılan açıklamada, "2 Eylül tarihinde Uşak il genelinde aşırı yağışlar sonucu su baskınları ve mahsur kalmalar meydana gelmiştir. Uşak İl AFAD Merkezinden alınan bilgiye göre toplam 56 ihbar alınmıştır. Olay bölgesine Uşak il AFAD, İtfaiye, Emniyet ve Belediye ekipleri sevk edilmiştir. Meydana gelen yağışlar sonucu yapılan çalışmalara destek vermek üzere İzmir ve Afyonkarahisar illerinden personel ve motopomp görevlendirmesi yapılmıştır. Uşak ili Çay ilçesine bağlı Armutlu - Koçbeyli yolunda toprak kayması sonucu yolun ulaşıma kapalı olduğu öğrenilmiştir. Yol açma çalışmalarına devam edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

KONYA TUZLUKÇU'DA YILDIRIM DÜŞTÜ

Afyonkarahisar'daki aşırı yağışlar sonucu su baskınlarının meydana geldiğinin belirtildiği açıklamada, "Söz konusu baskınlara, İtfaiye ve Özel İdare ekipleri müdahale etmektedir. An itibariyle yağış, etkisini kaybetmiştir. 2 Eylül tarihinde Konya ili Tuzlukçu ilçesinde aşırı yağışlar sonucu yıldırım düşmesi meydana gelmiştir. Konya İl AFAD Merkezinden alınan bilgiye göre toplam 2 ihbar alınmıştır. Yıldırım düşmesi sonucu bir vatandaşımızın yaralı olduğu bilgisi alınmıştır.” ifadesine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.