AFAD'dan Düzce'de artçı depremler açıklaması! 5.9'luk sarsıntı bölgede böyle hissedildi

AFAD'dan Düzce'de artçı depremler açıklaması! 5.9'luk sarsıntı bölgede böyle hissedildi

Düzce Gölyaka'da saat 04.08 sıralarında yaşanan 5.9 büyüklüğündeki deprem, birçok çevre ilden hissedildi. AFAD, bölgede en büyüğü 4,3 olmak üzere çok sayıda artçı deprem meydana geldiğini açıklarken, Bakan Soylu ve ekipler ilk dakikalarda bölgeye ulaştı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 04.08'te 5.9 büyüklüğünde kaydedilen deprem 6.81 kilometre derinlikte gerçekleşti. Deprem İstanbul, Anksra, Bursa, Eskişehir, Çankırı, Zonguldak, Sakarya'da da hissedildi. AFAD depremden dakikalar sonra Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya AFAD ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini duyurdu.

AFAD, bölgede öğle saatleri itibarıyla en büyüğü 4,3 olmak üzere toplamda 123 artçı deprem meydana geldiğini açıkladı.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU ANINDA DEPREM BÖLGESİNDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından sabaha karşı Ankara'dan helikopterle 5,9 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Düzce'ye hareket etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen depremin ardından 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmadığını bildirdi. Bakan Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde #deprem'in ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

"YAVAŞ YAVAŞ KONTROLLÜ ŞEKİLDE ELEKTRİK VERİLİYOR"

Depremin meydana geldiği Düzce'de incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Elektrik kesintisi var. Bunun önemli bir bölümü kontrollü kesintiler. Mahalle mahalle yavaş yavaş kontrollü şekilde elektrik veriliyor. Biraz sonra elektrik ile ilgili herhangi bir kesinti söz konusu olmayacak. 70'in üzerinde artçı sarsıntının olduğunu söylemiştim. Vatandaşlarımıza gerek Kızılay gerekse AFAD ekipleri battaniye gibi imkanlarla desteklerde bulunuyorlar" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 5,9 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Düzce'de incelemelerde bulunuyor.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "Biraz önce de yine Cumhurbaşkanımıza buraya indiğimizde bir bilgi daha arz ettik. Bir elektrik kesintisi var. Bunun önemli bir bölümü kontrollü kesintiler. Mahalle mahalle yavaş yavaş kontrollü şekilde elektrik veriliyor. Biraz sonra elektrik ile ilgili herhangi bir kesinti söz konusu olmayacak. 70'in üzerinde artçı sarsıntının olduğunu söylemiştim. Vatandaşlarımıza gerek Kızılay gerekse AFAD ekipleri battaniye gibi imkanlarla desteklerde bulunuyorlar. AFAD ve Kızılay ekiplerimiz bölgeye intikal ediyor. Allah'a şükür şuanda herhangi bir can kaybımız söz konusu değil. Köylerdeki taramalarımız devam ediyor. Şuana kadar intikal etmiş olumsuz bir durum yok. Söylediğim gibi, birkaç köyde ahır yıkılması söz konusu. Onlarla ilgili arkadaşlarımız gerekli tespitleri yapıyorlar. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum" dedi.

BAKAN SOYLU: 8 BİN KONUTTA ÖZELLİKLE GÖLYAKA’DA HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 5,9 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Düzce'nin Gölyaka ilçesinde hasar tespiti yapılacağını belirterek, "8 bin konutta özellikle Gölyaka'da hasar tespit çalışması yapılacak" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, incelemelerde bulunmak üzere depremin meydana geldiği Düzce'nin Gölyaka ilçesine geldi. İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "Yaklaşık 50 hafif yaralı var. Şuanda Allah'a şükür köylerden de çok büyük hasar bilgisi almadık. Gelen bilgi bu" dedi.

Hasar tespit çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Soylu, "8 bin konutta özellikle Gölyaka'da hasar tespit çalışması yapılacak. Diğer yerlerde de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, bağlı müdürlükler ve diğer illerden gelen gerekli ekipler, burada Valiliğin ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerekli taramaları yapacaklar" diye konuştu.

Aynı zamanda Bakan Soylu, depremin ardından evlerine giremeyen ve sokakta bekleyen vatandaşlarla da bir araya gelerek, geçmiş olsun temennilerini iletti.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA: HIZLA HASAR TESPİTLERİ TAMAMLAYIP ADIMLARIMIZI ATACAĞIZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Düzce merkezli deprem birçok ilimizde de hissedildiğini ekiplerinin sahada çalışmalarına başladığını açıkladı.

Bakan Kurum depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Düzce merkezli deprem birçok ilimizde de hissedildi. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladı. Gelişmeleri takip ediyoruz. Allah memleketimizi korusun" ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen bölgelere 37 hasar tespit ekibi, 1 mobil laboratuvar aracı ve 5 koordinasyon ile izleme aracı sevk edildiğini bildirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin paylaşımda bulundu. Çevre illerden bakanlığın tüm ekiplerini bölgeye sevk ettiklerini kaydeden Kurum, "37 hasar tespit ekibimiz, 1 mobil laboratuvar aracı, 5 koordinasyon ve izleme aracımızla Düzce'de sahadayız. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hızla hasar tespitleri tamamlayıp adımlarımızı atacağız" dedi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA: 68 YARALIMIZ VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti grup toplantısı öncesi Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar toplam 68 kişinin yaralandığını belirten Bakan Koca, "Yaralılarımızdan birisinin durumu ağır. Entübe durumda ve solunum cihazına bağlı. Birinci kattan düşmüş. Afganistan uyruklu. 28 yaşında bir kişi. Beyin kanaması var. Toparlayabileceğini umuyoruz. Toplam 68 yaralımız var. Yaralıların 26'sı hastanede yatış yapılarak takip ediliyor. Ağır yaralımız dışında diğer vatandaşlarımızın genel durumları iyi" ifadelerini kullandı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER'DEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm imkanlarını bölgede yaşayan vatandaşların hizmetine sunduklarını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sosyal medya hesabından Gölyaka'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin paylaşımda bulundu. Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Özer, yaralanan vatandaşlara acil şifalar diledi. Bölgeden etkilenen yerdeki okullarda eğitim öğretime tedbiren bir gün ara verildiğini ve ortaokul ile lise pansiyonlarının aynı önlemle boşaltıldığını hatırlatan Özer, şunları kaydetti: "Bakanlığımız tüm imkanlarını bölgede yaşayan vatandaşlarımız ve çocuklarımızın hizmetine sunmuştur. Ülkemize ve milletimize geçmiş olsun."

BAKAN YANIK: PSİKOSOSYAL DESTEK NOKTASINDA ARKADAŞLARIMIZ SAHADALAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kırıkkale Adalet Sarayı'ndan ayrılırken Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık, "Bugün gece saatlerinde Düzce Gölyaka merkezde 5.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Hali hazırda can kaybı yok şükürler olsun. Yaralılarımızın ve hasar gören konutlarla alakalı bakanlık olarak bizde ilk dakikadan itibaren psikososyal noktasında destek için arkadaşlarımız sahadalar" dedi.

10 araç, 20 personel ve 11 ekipten oluşan personelin görevlendirildiğini ifade eden Bakan Yanık, "Hizmet verdiğimiz toplanma alanı ve KYK yurdunda Gölyaka ve Akçakoca özelinde özellikle arkadaşlarımız hemen depremin akabinde çalışmalarına başladı. Vatandaşımızın ihtiyacı olan her türlü sosyal desteği bakanlık olarak diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli halde sürdüreceğiz. Süreci takip ediyoruz. Can kaybının olmaması bizim açımızdan çok önemli bir teselli. Tekrar Düzce'ye ve milletimize geçmiş olsun" diye konuştu.

EGM'DEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden depremin hemen ardından yapılan açıklamada, "Düzce'de saat 04.08'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası ekiplerimizle sahadayız. Depremden kaynaklı saha taramalarını yapıyoruz. Yaşanması muhtemel asayiş olaylarına karşı da gerekli tüm güvenlik tedbirlerimizi aldık" ifadeleri kullanıldı.

DÜZCE'DE VATANDAŞLAR GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİ

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem, bazı evlerde hasara sebep oldu. Depremde şimdilik can kaybı ve herhangi bir ciddi yaralanma ihbarının olmadığı bildirildi. Deprem sonrasında sokağa çıkan ve tedbir amaçlı evlerine giremeyen vatandaşlar ise ısınmak için ateş yaktı.

Saat 04.08'de, merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Sakarya, Kocaeli ve Bolu başta olmak üzere, İstanbul, Zonguldak ve Bursa'dan da hissedildi. Deprem sebebiyle bazı evlerde çatlakların oluştuğu, devrilen eşyaların zarar gördüğü öğrenildi. Bölgeye Ankara, İstanbul ve Sakarya'dan çok sayıda AFAD ekipleri sevk edildi. Depremde şimdilik can kaybı ve herhangi bir ciddi yaralanma ihbarının olmadığı bildirildi.

Panikle sokağa çıkan vatandaşlar ise ısınmak için ateş yaktı. Tedbir amaçlı evlerine girmeyerek battaniyelerine sarılan vatandaşlar, sokakta bekliyor.

DEPREM, EVİ SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ

Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından bir ev adeta savaş alanına döndü. Deprem sırasında evdeki eşyalar devrilirken, mutfak dolaplarında bulunan tabaklarda yere düştü.

Merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki deprem, Merkez'de bulunan bir binanın 2. katındaki evde maddi hasara sebep oldu.

Sarsıntı sırasında televizyon, kitaplık ve dolaplarda bulunan eşyalar yere düştü. Evde yaşayanlar, televizyonunun önüne yastık koyarak muhtemel bir sarsıntıya karşı önlem almaya çalıştı. Yatak odasında bulunan gardırobun kapağının da deprem esnasında düştüğü öğrenildi. Depremin evde bıraktığı hasar, ev sahibi tarafından görüntülendi.

DÜZCE'DE BİR İŞ YERİ YIKILDI

Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Gaziantep Caddesi'nde bulunan iş yeri yıkıldı.

İş yeri sahibi Ahmet Seyok, "10 gün önce aklıma geldi. "Bu deprem olur mu olmaz mı" derken sabah saatlerinde depremden yarım sonra beni aradılar, evdeydim. "Abi dükkan yıkıldı" dediler. Hiç yıkılacağı aklımın ucuna gelmezdi. Yapacak bir şey yok, Taktiri ilahi. Deprem akşam saat 22.00-22.30 sıralarında olsaydı en az 10 kişi ölebilirdi. Kimsenin burnu kanamadı, şükrediyoruz, bundan dolayı da mutluyuz" dedi.

MASALAR SANDALYELER HAREKET ETTİ, DEVRİLEN DOLAP BİLGİSAYARLARIN ÜSTÜNE DÜŞTÜ

Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, bir iş yerinde şiddetli sarsıntı dolayısıyla masaların ve sandalyelerin hareket ettiği, devrilen dolabın ise bilgisayarların üzerine düştüğü görüldü.

DÜZCE'DE DEPREM, MARKET RAFLARINI YERE İNDİRDİ

Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, market raflarını yere indirdi. Sarsıntının etkisiyle düşen ürünler, çalışanlar tarafından toplanmaya başladı.

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan ve birçok ilden hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem, bazı binalarda hasar oluşturdu.

Deprem sebebiyle kentte bir iş yeri yıkılırken, 32 kişi yaralandı. Depremde bazı marketler de zarar gördü. Şiddetli sarsıntı dolayısıyla market raflarındaki ürünler adeta yere indi.

Deprem sırasında marketlerde kimsenin bulunmaması ise facianın önüne geçti. Sarsıntının etkisiyle düşen ve kırılan ürünler, çalışanlar tarafından toplanmaya başladı.

DIŞARIDA SABAHLAYAN VATANDAŞLARA TÜRK KIZILAY'DAN BATTANİYE VE SICAK YEMEK YARDIMI

Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından tedbir amaçlı evlerine giremeyen vatandaşlara Türk Kızılay tarafından battaniye dağıtıldı ve sıcak yemek verildi. Deprem ve ardından yaşanan artçı sarsıntılar sonrası birçok Düzceli park ve bahçelerde sabahladı.

Saat 04.08'de, merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Bolu, Sakarya ve Kocaeli olmak üzere birçok ilden de hissedildi.

Şiddetli sarsıntının ardından çok sayıda vatandaş sokağa döküldü. Muhtemel bir depreme karşı önlem alarak evlerine girmeyen vatandaşlar, park ve bahçelerde sabahladı.

Türk Kızılay tarafından da vatandaşlara battaniye ve sıcak yemek yardımı yapıldı.

İSTANBUL'DA VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem İstanbul'dan hissedildi. Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar sokaklara döküldü. Panik kapılan bazı vatandaşlar bavullarıyla sokağa inerken bazı vatandaşlar ise çocuklarıyla birlikte parklara sığındı.

DEPREM İSTANBUL'DA GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde gerçekleşen 5.9 büyüklüğündeki deprem vatandaşları sokağa dökerken deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul'dan hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar sokağa dökülürken deprem anı dükkanların güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Görüntülerde, bir lokantanın içinde yemek yiyen vatandaşların yaşadığı panik anları ve dükkanlarda bulunan avizelerin sallandığı anlar görülüyor.

BOLU'DA VATANDAŞLAR KENDİLERİNİ SOKAĞA ATTI

Merkez üssü Düzce olan 5,9 büyüklüğündeki depremin en çok hissedildiği illerden birisi olan Bolu'da vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Düzce'nin Gölkaya ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında 18 artçı deprem de yaşandı. Depremin en çok hissedildiği illerden birisi de Bolu oldu.

Bolu'da sarsıntıyı hisseden vatandaşlar, önlem amacıyla kendilerini sokağa attı. Dışarıya çıkan bazı vatandaşlar araçlarına sığındı. Bazı vatandaşlar da dışarıya çıkarken evcil hayvanlarını da geride bırakmadı.

Mudurnu ilçesinde yaşayan Muhammed Erdoğan isimli bir vatandaş, deprem sırasında kendilerini evcil kedilerinin uyandırdığını ve kediyi de alarak hemen aşağıya indiklerini söyledi.

Sokağa çıkan diğer vatandaşlar ise sarsıntıyı çok fazla hissettiklerini dile getirdi.

DÜZCE'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Düzce Valisi Cevdet Atay, "Deprem nedeniyle tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir" dedi.

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Vali Cevdet Atay, eğitim öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Atay, "Değerli hemşerilerimiz, ilimizde yaşanan deprem nedeniyle tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir. Hepimize çok geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Resim

AFAD ve Türk Kızılay ekipleri Düzce'de saat 04.08’de gerçekleşen Gölyaka merkezli depremin ilk anından itibaren tüm ekipleri ve imkanlarla vatandaşların yanında. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Yaraları el birliğiyle sarıyor; hiçbir vatandaşımız mağdur olmasın diye bütün gayretimizle çalışmaya devam ediyoruz!" denildi.

Resim

ResimResim

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.