AEÜ'nin hedefi milli sporcuları kente kazandırmak

AEÜ'nin hedefi milli sporcuları kente kazandırmak

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, "Özel Yetenek Sınavı"yla Beden Eğitimi Spor Yüksekokulun alınacak sporcuların...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, "Özel Yetenek Sınavı"yla Beden Eğitimi Spor Yüksekokulun alınacak sporcuların kenti en iyi şekilde temsil etmelerini hedeflediklerini söyledi.

Bağbağı Yerleşkesinde gazetecilere açıklama yapan Rektör Karakaya, Özel Yetenek Sınavı kayıtlarının 18 Temmuz'da başladığını belirterek, 22 Temmuz gününe kadar başvuruların süreceği̇ni̇ belirtti.

İlk gün milli sporcuların da aralarında bulunduğu 400'ün üzerinde başvuru aldıklarına dikkati çeken Karakaya, şeffaf bir sınav yapmalarının ve okulun sahip olduğu imkanların da bun da etkili olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu sınav büyük bir titizlikle yürütülecek. Sınavlarımız 6 farklı kamera açısına sahip sistemle başlatılacak. Aday girdiği sınavın parkurunu tamamladığında herkesin huzurunda puana dönüştürülecek. Bu da şeffaflığı sağlama anlamında bizim önemsediğimiz bir özellik. Şeffaflık nedeniyle bu sene okulumuza büyük bir teveccüh oluştu. Şeffaflık ve fiziki altyapı imkanlarımız nedeniyle sporcularımız tercih ediyorlar. Geçen sene ilk gün müracaatlarımız 60-70 iken, bu sene ilk gün 400 civarında müracaat var. 4 gün boyunca büyük bir orana ulaşacak. Kırşehir'i milli sporcularımızla en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz."

Kaliteli sporcularla hem şehrin spor aktivitesini artırmayı hem de okulun ihtiyaç duyduğu öğrenciye kavuşturmayı amaçladıklarını ifade eden Karakaya, "Milli sporcularımızla şehrimizin ve üniversitemizin adını Türkiye’ye duyuracağız. Uluslararası platforma taşıyacağız. Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavlarının hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :