AEÜ'de Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi

AEÜ'de Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Tıp Fakültesinde eğitim görmeye başlayan öğrenciler için "Beyaz Önlük Giyme" töreni düzenlendiği bildirildi.AEÜ'den...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Tıp Fakültesinde eğitim görmeye başlayan öğrenciler için "Beyaz Önlük Giyme" töreni düzenlendiği bildirildi.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, fakültenin öğrenci alımına başlamasının ardından 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde kayıt yaptıran öğrenciler için düzenlenen tören AEÜ Fen Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, fakültenin eğitim hayatına başlaması ve bu törenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Velilere altı yılın sonunda iyi yetişmiş bir hekim olarak çocuklarını teslim edeceklerini belirten Karahocagil, hep birlikte büyük bir gayretle, bu eğitim öğretim yılını da tamamlayacaklarını dile getirdi.

Fakültenin tarihinden bahseden Karahocagil, şunları kaydetti:

"Türkiye’de ilk 16 bin içerisindesiniz. Bizi tercih ettiğiniz için sizi kutluyorum. Altı yıl sonra bu kararınızdan asla pişman olmayacaksınız. Bugün herkes bu törene katıldı. Bu size verdiğimiz değerin bir göstergesi. Beyaz önlüklerinizi hekimliğinize leke sürmeden, hakkıyla giymenizi temenni ediyorum. Akademik personelimizin de gayretlerini takdir ediyorum. Başarılarla dolu bir akademik yıl geçirmenizi diliyorum."

Törene, AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, dekanlar, il sağlık kurumlarının yöneticileri, akademik personeli, öğrenciler ve veliler katıldı.

AEÜ'de Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler