ADT bu ay 4 oyun sahneleyecek

ADT bu ay 4 oyun sahneleyecek

ADANA (AA) - Adana Devlet Tiyatrosu (ADT), kasım ayında 3’ü yetişkin, biri çocuk oyunu olmak üzere 4 oyun sahneleyecek.ADT'den yapılan açıklamaya göre,...

ADANA (AA) - Adana Devlet Tiyatrosu (ADT), kasım ayında 3’ü yetişkin, biri çocuk oyunu olmak üzere 4 oyun sahneleyecek.

ADT'den yapılan açıklamaya göre, tiyatro, 1 ve 5 Kasım'da “Muammer Muammer” oyunuyla güldürmeye devam edecek. Orhan Kemal'in yazdığı, Erman Canatan'ın oyunlaştırdığı iki perdelik müzikli komedide, memurluk hayatına atılan iyi, doğru ve dürüst bir insan olduğu için başarı elde edemeyen Muammer'in kötü biri olmaya çalışması anlatılıyor.

16. Direklerarası Seyirci Ödüllerinde “En İyi Prodüksiyon”, “En İyi Dekor Tasarım” ödüllerini alan “Küheylan" oyunu da 8 ve 19 Kasım'da sanatseverlerle buluşacak. Peter Shaffer'in kaleme aldığı, Sevgi Sanlı'nın Türkçe'ye kazandırdığı oyunda akıl hastanesinde kalan 17 yaşındaki Alan'ın vahşice işlediği suçun altında yatan nedenler araştırılıyor.

Sezonun başlangıç oyunu olan ve kapalı gişe oynayan “Bu da Geçer Yahu” adlı müzikli, danslı oyun da 22 Kasım ve 3 Aralık'ta sahnelenecek. Uğur Saatçi'nin yazdığı, Barış Erdenk'in rejisörlüğünü üstlendiği oyun, Anadolu savaş acısıyla yanarken, İstanbul'da işgalcilerle her ne pahasına olursa olsun mücadele eden bir avuç insanın hikayesi anlatılıyor. Savaşın tozu dumanı, işgalin hüznü içinde gülümseten bir kesit izleyiciye sunuluyor.

ADT, minik izleyiciler için de geçen sezon sonlarında ilk gösterimini gerçekleştirdiği Miguel De Cervantes’in yazdığı, Reşat Nuri Güntekin’in dilimize çevirdiği, Özen Rodop’un uyarladığı ve Mazlum Taşkıran’ın yönettiği “Don Kişot” adlı çocuk oyununu 20, 22 ve 27 Kasım tarihlerinde sahneye koyacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :