Adnan Oktar’ın güncel faaliyetlerinden 43,5 yıl hapsi istendi

Adnan Oktar’ın güncel faaliyetlerinden 43,5 yıl hapsi istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Adnan Oktar'ın cezaevinde örgütsel faaliyetlerine devam ettiği ve örgüt üyesi kazandırmaya çalıştığı belirtilerek 43,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda, örgüt lideri Adnan Oktar'ın cezaevinde örgütsel faaliyetlerine devam ettiği ve özellikle avukatlar aracılığıyla örgütü diri tutmaya çalıştığı iddiasıyla hazırlanan iddianamede, Oktar'ın 43,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İddianamede, Oktar'ın cezaevinde bulunduğu süreçte örgütsel faaliyetlerini sürdürdüğü, avukatlar vasıtasıyla örgüt üyeleriyle iletişim kurduğu ve örgüte yeni üyeler kazandırmaya çalıştığı belirtildi.

Ayrıca, Oktar'ın dışarıda olan örgüt üyelerinin bir arada kalması yönünde talimatlar verdiği ve avukatlar aracılığıyla örgütsel iletişimi sağladığı ifade edildi. İddianamede, Oktar'ın dini referanslarla tutukluluğunu mehdilik kavramıyla ilişkilendirerek örgüt mensuplarına telkinde bulunduğu da vurgulandı.

Şüphelilerin yargılanmasına yakın bir zamanda İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.