Adnan Oktar, İki Ayrı Davada Yargılanacak: İşte Detaylar

Adnan Oktar, İki Ayrı Davada Yargılanacak: İşte Detaylar

Silahlı suç örgütü lideri Adnan Oktar, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 72 sanıklı örgüt davası için 21 Mayıs'ta, güncel yapılanma davası için ise 22-24 Mayıs tarihlerinde hakim karşısına çıkacak.

Silahlı suç örgütü lideri Adnan Oktar, cezaevinde bulunduğu süreçte örgüt faaliyetlerini devam ettirerek avukatlar aracılığıyla örgütünü diri tutmaya çalıştığı ve deşifre olan üyelerin yerine yeni üyeler kazandırmayı hedeflediği iddiasıyla iki ayrı dava kapsamında yargılanacak. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan davalardan ilki, 72 sanıklı örgüt davası ve bu dava için 21 Mayıs tarihinde duruşma başlayacak. Diğer dava ise 20 sanıklı "güncel yapılanma" davası olup, bu dava için ise 22, 23 ve 24 Mayıs tarihlerinde mahkeme önüne çıkılacak.

Güncel yapılanma davasında Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçundan 5'er yıldan 12'şer yıla kadar hapis cezası talep edilirken, örgüt üyelerinin çeşitli suçlardan dolayı cezalandırılması istendi. Öte yandan, 72 sanıklı örgüt davasında ise Oktar ve diğer şüphelilerin nitelikli cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismarı, cinsel taciz, dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama gibi suçlardan toplamda binlerce yıl hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.

Oktar'ın örgütün faaliyetlerine cezaevindeyken devam ettiği ve özellikle avukatları aracılığıyla örgüt üyeleriyle iletişim kurduğu, yeni üyeler kazanmaya çalıştığı iddia ediliyor. Bu çerçevede, mahkemelerin Oktar ve diğer şüpheliler hakkındaki kararları ve alınacak cezalar kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.