Adıyaman'daki deprem

Adıyaman'daki deprem

Türk Kızılayı, Samsat ilçesinde depremzede bin 890 öğrenciye 10 bin adet giysi ve oyuncak yardımında bulundu

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Samsat ilçesinde Kızılay, depremzede çocuklara giyim ve oyuncak yardımı yaptı.

Kızılay Genel Başkan Vekili Ercan Tan, Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Ulusal Afet Koordinatörü İlhan Öztürk, Samsat Kızılay Ekip Başkanı İsmail Yağcı ve Türk Kızılayı ekibi ile ilçeye bağlı Yarımbağ İlkokulunu ziyaret etti.

Tan, Kaymakam Yıldırım ve beraberindekiler, okuldaki bin 890 öğrenciye 10 bin adet giysi ve oyuncak dağıtımı yaptı.

Çadırda bulunan çocuklarla bir süre sohbet eden Tan, dağıttıkları giysileri çocuklara tek tek giydirdi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Tan, ziyaret ettikleri Yarımbağ İlkokulunda depremde az bir hasar oluştuğunu belirtti. Çocukların geçici olarak çadırlara alındıklarını ifade eden Tan, "Biz de onların acılarını dindirebilmek için hediyeler getirdik. Bugünü daha mutlu geçirsinler. Kızılay ile ilgili bilgileri olsun. Adıyaman'ın değişik bölgelerini ziyaret edeceğiz. Afet ile ilgili Kızılayın yanında olduğunu belirtmek amacıyla biz buradayız." dedi.

Kaymakam Yıldırım da depremde herhangi bir can kaybı yaşamadıklarını kaydetti.

Kriz Koordinasyon Merkeziyle en hızlı şekilde vatandaşların afetten gördüğü zararları telafi etmeye çalıştıklarını anlatan Yıldırım, "İnsanlarımızın başını sokacağı bir yer ve sıcak bir yemek bizim acil konularımız arasındadır. AFAD, getirdiği çadırları ilk gece bize ulaştırdı. Depremin yaşandığı ilk gece sabaha kadar yüzde 100'e yakın vatandaşımıza çadırları vermiş olduk. Onların başını sokacağı bir mekanı sağlamış olduk." şeklinde konuştu.

Yıldırım, depremin yaşandığı ilk günden beri Kızılayın yardımlarını depremzedelerden esirgemediğini ve her zaman onların yanında olduklarını belirtti.

Öğrencilerden Buse Yıldız da aldıkları hediyelerden dolayı Kızılaya teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :