Adıyaman'daki deprem

Adıyaman'daki deprem

Akdamar Köyü Muhtarı Öztürk: - "Köyümüzdeki 40 civarında evde hasar meydana geldi, 2 kişi hafif yaralandı"

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Samsat ilçesine bağlı Akdamar Köyü Muhtarı Necmettin Öztürk, köydeki yaklaşık 40 evde hasar meydana geldiğini, 2 kişinin hafif yaralandığını söyledi.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsat'ta saat 14.07'de meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin köylerinde hasara yol açtığını ifade etti.

Depremin ardından yetkililerin kısa süre sonra köye geldiğini belirten Öztürk, "40 civarında evde hasar meydana geldi, 2 kişi de hafif yaralandı." dedi.

Öztürk, köye çadır ve gerekli ihtiyaçların ulaştırılacağını kaydetti.

- "Çok şiddetli bir deprem yaşadık"

Vatandaşlardan Bedir Öztürk de deprem sırasında önce büyük bir ses duyduklarını, ardından da sarsıntı meydana geldiğini anlattı.

Eşi ve kızıyla hemen dışarı çıktığını belirten Öztürk, "Kızım Zerrin Öztürk, evden çıkarken çatıya koyduğumuz odunların devrilmesi sonucu kolundan hafif şekilde yaralandı. Çok şiddetli bir deprem yaşadık." dedi.

- Vatandaşlar bahçe ve köy meydanında toplandı

Sarsıntının ardından hemen evlerinden çıkan köy halkı, bahçeleriyle ve köy meydanında toplandı.

Halen süren artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlardan bazıları, dışarıda kullanabilecekleri malzemeleri evlerinden alıp yeniden bahçelerine çıktı.

Köydeki bazı evlerde büyük çapta hasarlar meydana geldi. Bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştuğu, bazılarının da duvarları yıkıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler