Adıyaman’da hıdırellez coşkusu

Adıyaman’da hıdırellez coşkusu

Hızır orucunun son gününde cemevinde etkinlikler düzenlendi- Vali Mahmut Demirtaş: "Ülkemizde son zamanlarda yaşanan olayları görüyorsunuz. Hepimiz bir geminin içindeyiz. Eğer bu gemi su alırsa hepimiz birlikte gideceğiz, yok olacağız. Onun için aklımızı

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da hızır orucunun son gününde Yeni Mahalle Cemevi'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman İl Başkanlığı tarafından yürütülen "Dinlerarası sevgi ve kültür " projesi kapsamındaki programın açılışında konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, birlikteliğin Türkiye’ye örnek olması gerektiğini söyledi.

Bu projenin Adıyaman’da birlik ve beraberliği, dayanışmayı, kalkınmayı, büyümeyi, kardeşliği güçlendireceğini belirten Demirtaş, bundan güzel sonuçlar çıkaracağına yürekten inandığını dile getirdi.
Hızır gününde lokmaların kabul olmasını dileyen Demirtaş, dayanışma örneğinin sadece bir gün değil, ölene kadar sürdürülmesini istedi.

Demirtaş, birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, şunları belirtti:

"Ülkemizde son zamanlarda yaşanan olayları görüyorsunuz. Hepimiz bir geminin içindeyiz. Eğer bu gemi su alırsa hepimiz birlikte gideceğiz. Yok olacağız. Onun için aklımızı başımıza alacağız. Bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza edeceğiz. Kardeşliğimizi ve dayanışmamızı, bu ruhu geliştirmemiz için elimizden gelen her şeyi yapmamız lazım."

Alevi Dedesi Ali Büyükşahin de birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak, son zamanlarda yaşanan terör olaylarının son bulması için dua etti.

Alevi Dedesi Garip Bozkurt da akan kanın durması için dua edip, birliktelik mesajı verdi.

Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı RızaTanrıverdi ise hedeflerinin genç nesillere ulaşmak olduğunu belirterek, gençleri bir araya getirip kaynaşmalarını sağlamak için çalıştıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından katılımcılara hızır lokması dağıtıldı, ardından semah gösterileri yapıldı.

Adıyaman’da hıdırellez coşkusu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :