Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni

Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni

Emniyet Genel Müdürü Altınok:- "Türkiye'nin sosyal ve fiziki enerjisini heder ettirmek isteyenler var. Emniyet teşkilatı olarak bu süreçte üzerimize düşen ağır görev ve sorumluluğun farkındayız. Son olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesi esn

İSTANBUL (AA) - Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Türkiye'nin sosyal ve fiziki enerjisini heder ettirmek isteyenler bulunduğunu belirterek, "Emniyet Teşkilatı olarak bu süreçte üzerimize düşen ağır görev ve sorumluluğun farkındayız. Son olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesi esnasında da Türk polisi, milleti ile birlikte FETÖ'nün devşirdiği paralel çete unsurlarına en güzel cevabı vermiş, meşru sivil otoritenin emrinde demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmıştır. Kahramanlıkları ve fedakarlıkları dünya demokrasi tarihine altın harflerle kazınmıştır." dedi.

Altınok, Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu 15. Dönem Yemin ve Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, 172 yıllık köklü geçmişinin getirdiği tecrübe ve donanımla Emniyet teşkilatının, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak gibi kutsal bir vazifeyi yapmanın zorluğuna karşın, tüm sorumluluk ve görevlerini demokratik hukuk kuralları içerisinde yerine getirdiğini dile getirdi.

Emniyet mensuplarının aldıkları mesleki disiplinden taviz vermeden ve yalnızca devletin meşru sivil otoritesinin emrinde bu ulvi vazifeyi yerine getirmesinin, milletin ve devletin her kademesinin takdirine mazhar olduğunu anlatan Altınok, şunları kaydetti:

"Bu büyük başarılarda en büyük pay, şüphesiz ki iyi yetiştirilmiş, devletine sadık, yalnızca milletine hizmet eden, vazifesi uğruna gözünü kırpmadan canını feda etmekten çekinmeyen mensuplarımızındır. Bugün itibarıyla 499'u buradan olmak üzere 7 polis meslek yüksek okulumuzdan mezun olacak 2 bin 833 öğrencimiz de aramıza katılarak gelinen bu güzel noktayı daha da ilerilere taşıyacaklardır. 2 yıl süren verimli ve kaliteli eğitim ve en önemlisi de mesleki disiplinle donatılan gençlerimiz, milletimizin vergileriyle devletimizin sağladığı imkanların hakkını fazlasıyla ödemek için var güçleriyle meslek hayatlarına atılacaklar."

Selami Altınok, tüm terör örgütlerinin birleştiği bir dönemden geçildiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Milletimizin onurlu ve güçlü medeniyet yürüyüşünü engellemek isteyenler var. Türkiye'nin sosyal ve fiziki enerjisini heder ettirmek isteyenler var. Emniyet teşkilatı olarak bu süreçte üzerimize düşen ağır görev ve sorumluluğun farkındayız. Son olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesi esnasında da Türk polisi, milleti ile birlikte FETÖ'nün devşirdiği paralel çete unsurlarına en güzel cevabı vermiş, meşru sivil otoritenin emrinde demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmıştır. Kahramanlıkları ve fedakarlıkları dünya demokrasi tarihine altın harflerle kazınmıştır. Özellikle vurgulamak isterim ki birlik ve beraberliğimize sımsıkı sarıldığımız ve kutsal emanet olan vatanımızın değerini bildiğimiz müddetçe bizi yıkabilecek hiçbir güç yoktur. Kanlarını, canlarını feda etmiş aziz şehitlerimize ant olsun ki milletimizden ve şanlı tarihimizden aldığımız güç ile yalnızca tüm terörist unsurlarla değil, huzur ve güvenliğimizi bozmaya yeltenen tüm şer odaklarıyla olan mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir. Emniyet teşkilatımızın, insan odaklı, temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, demokrasi kültürünü ön planda tutan çağdaş bir yönetim anlayışı ile yalnızca devletin meşru sivil otoritesinin emrinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın."

- "Hukuk kurallarına riayet ederek adaleti gözetin"

Mezun olan öğrencilere seslenen Altınok, değişen şartları takip eden gelişimci anlayışıyla devlet kurumları içerisinde örnek gösterilen emniyet teşkilatının, iyi bir gelecek sunmak için gençleri beklediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Milletimizin her daim takdirine ve sevgisine mazhar olmuş bu şerefli mesleği icra ederken hukuk kurallarına riayet ederek adaleti gözetin. Hizmetlerin en iyisine layık olan milletimiz, güler yüzlü, içten, kendini sorgulayabilen, kibar ve güvenilir polis arzulamaktadır. Halkımızın sizin şahsınızda devletimize duyduğu güvenin zedelenmemesine özen gösterin, ama en önemlisi aklınızı ve vicdanınızı hiçbir odağın emrine değil, sadece ve sadece yüce milletimizin emrine amade edin. Mesleğinizi icra ederken, çalışmaktan, araştırarak doğruyu bulma çabasından vazgeçmeyin. Her birinizin devletimizi ve milletimizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücünüzle çalışacağınıza inancım tamdır."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı törende, Soylu, Selami Altınok ve İstanbul Valisi Vasip Şahin, dereceyle mezun olan öğrencilere diplomalarını verdi ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Törende İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da yer aldı.

Daha sonra mezunlar, 15'ten geriye doğru sayarak, keplerini fırlattı.

Süleyman Soylu, öğrenci ve velilerle sohbet ederek, onlarla fotoğraf çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler