Aden'deki çatışmalar

Aden'deki çatışmalar

Yemen Başbakanı Bin Dağr, Suudi Arabistan ile koalisyon güçlerini, Aden'de yaşanan son çatışmaları incelemeye çağırdı

ADEN (AA) - Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, Suudi Arabistan ile koalisyon güçlerine geçici başkent Aden'de yaşanan son çatışmaların incelenmesi çağrısında bulundu.

Hükümet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bin Dağr, Aden'deki Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, kentte yaşanan son olayların incelenmesi için Suudi Arabistan ve koalisyon güçlerini bölgeye çağırdı.

Aden'deki olayları, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin meşruiyetine yönelik bir "darbe" olarak değerlendiren Bin Dağr, bölgedeki isyanın sona erdiğini kaydetti.

Bin Dağr ayrıca, çatışmalarda hayatını kaybeden askerler için duyduğu derin üzüntüsünü dile getirdi.

Yemen'de ayrılıkçı Güney Hareketi'nin kurduğu Siyasi Geçiş Konseyine bağlı milisler ile hükümet güçleri arasında ocak ayının sonunda üç gün devam eden çatışmalarda onlarca kişi ölmüş, 300'den fazla kişi de yaralanmıştı. Çatışmalar, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi ile koalisyon güçlerinin çağrısıyla sona ermişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :