Adana'daki FETÖ/PDY soruşturmasına dava

Adana'daki FETÖ/PDY soruşturmasına dava

Askeri personellerden sorumlu mahrem yapı içerisinde olduğu öne sürülen tutuklu sanık hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

ADANA (AA) - Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, askeri personellerden sorumlu mahrem yapı içerisinde olduğu iddia edilen tutuklu sanık hakkında 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile bağlantısı olduğu iddia edilen tutuklu sanık Muhammed Enes P. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı şüpheli hakkında "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçlarından 15 ila 22,5 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması istemiyle iddianame hazırladı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame kabul edildi.

İddianamenin değerlendirme bölümünde ise şu ifadelere yer verildi:

"Şüphelinin mensubu olduğu terör örgütünün hiyerarşik yapısı içinde askeri personellerden sorumlu mahrem yapı içerisinde olduğu, örgütle olan irtibatının üyelik sıfatından öte yöneticilik niteliğini taşıdığı, bu durumun şüpheli hakkında mahkemenize örgüt üyeliğinden dava açıldıktan sonra ortaya çıkan yeni delilden anlaşıldığı, şüphelinin FETÖ/PDY terör örgütünün yapılanmasında etkin olarak rol aldığı, yönetici konumunda terör örgütü adına faaliyette bulunduğu, böylelikle şüphelinin üzerine atılı silahlı terör örgütü yönetme suçunu işlediği dosya kapsamında anlaşılmakta.''

İddianamede ifadesine yer verilen bir tanık da Muhammed Enes P. ile Osmaniye'de örgütsel toplantılara katıldıklarını, sanığın "Halis" adını kullandığını ve askeri personellerden sorumlu olduğunu iddia etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :