Adana'daki FETÖ/PDY operasyonu

Adana'daki FETÖ/PDY operasyonu

Adliyeye sevk edilen kapatılan Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesinin yöneticilerinin de bulunduğu 19 şüpheliden 8'i tutuklandı

ADANA (AA) - Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 19 şüpheliden 8'i tutuklandı.

Olağanüstü hal uygulaması kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneğinin Adana Şubesi ile ilgili "FETÖ/PDY adına faaliyette bulunma" ve "terör örgütüne finansman sağlama" suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 19 şüphelinin savcılık işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden ikisi savcılıkça salıverildi. Mahkemeye sevk edilen 17 zanlıdan 8'i tutuklandı, 9'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklananlar arasında FETÖ'nün kentteki sivil toplum kuruluşları arasındaki organizasyonunu sağlayan ve Kimse Yok Mu Derneği Adana şubesi yöneticilerinden Ahmet E'nin de bulunduğu öğrenildi.

Adana'da, 16 Kasım'da, FETÖ/PDY yönelik operasyon kapsamında kapatılan Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı. Dernekteki mali iş ve işlemler ile kurban bağışlarında usulsüzlükler yapıldığı, kayıtlarda olması gereken bağış ve burs bilgilerine rastlanılmadığı belirlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :