Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan ve aralarında meslekten ihraç edilen öğretmenlerin de olduğu 1'i tutuklu 2'si firari 21 sanığın yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan ve aralarında meslekten ihraç edilen öğretmenlerin de olduğu 1'i tutuklu 2'si firari 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık H.R.A ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Söz hakkı verilen sanık H.R.A. ByLock kullanıcısı olmadığını ve üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Sanık M.T. ise mahkemeye ulaşan dijital veri inceleme raporunda örgüt elebaşına ait vaazlar tespit edildiğini ve bunların çok eski tarihli olduğunu söyledi.

Bu verilerin örgütsel bir amaç taşımadığını ve önceki celselerde mahkemeye etkin pişmanlığa dair ayrıntılı dilekçe sunduğunu belirten sanık M.T. beraatini istedi.

Savunmaları alınan diğer sanıklar da suçlamaları reddederek haklarında beraat kararı verilmesini talep etti.

Cumhuriyet savcısı ise tutuklu sanık H.R.A'nın mevcut halinin devamına karar verilmesi ve eksik hususların giderilmesi yönünde mütalaasını sundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın mevcut halinin devamına, haklarında yakalama emri bulunan sanıklar N.S. ve M.K'nın dosyasının ayrılmasına karar vererek eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :