Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan eski öğretmen ve polis 2'si tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan eski öğretmen ve polislerden oluşan 2'si tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, sanık Emrah Canyak tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile katılırken tutuklu sanık Halil Kösece ile sanık Sadi Çolak mahkemede hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanık M.Y.M. ise mahkemeye gelmedi.

Duruşmada mütalaasını veren Cumhuriyet savcısı dosya kapsamına giren tanık beyanları nazara alınarak sanık Sadi Çolak'ın tutuklanması, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkemede savunma yapan sanık Çolak terör örgütü üyesi olmadığını ve bugüne kadar kimseye zarar vermediğini söyledi.

Anayasaya ve kanunlara aykırı herhangi bir eyleminin olmadığını belirten sanık Çolak, beraatine karar verilmesini istedi.

Mahkemede savunma yapan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ya da beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti de sanık Kösece'nin tutuklulukta geçirdiği süreyi nazara alarak adli kontrol tedbiriyle tahliyesine, sanık Sadi Çolak'ın tutuklanmasına, Emrah Canyak'ın ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 12 Mart'a erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :