Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'daki FETÖ/PDY davası

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istenen 4 sanığın yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen 3'ü tutuklu 4 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Cihan Haber Ajansının Kozan Muhabiri tutuklu sanık Oğuzhan Gökdeniz, Orhan Çoban ile tutuksuz sanık B.E. ve avukatları hazır bulundu. Sanık Harun Köse ise duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Tutuklu sanıklardan Çoban, Kozan'da ticaretle uğraştığını belirterek "Bu zamana kadar hiçbir adli suça karışmadım. Ben terör örgütü üyesi değilim. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme Başkanı'nın "Senin bu örgütün mütevelli heyetinde yer aldığın iddiaları mevcut" demesi üzerine sanık Çoban, iddiaları kabul etmediğini dile getirdi.

Diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :