Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 3'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edi

ADANA (AA) - Adana'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 4'ü meslekten ihraç edilmiş polis memuru, 3'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davaya tutuksuz sanıklar Ömer Faruk Atıcı, Erdem Yılmaz ve avukatları katıldı. Tutuklu sanıklar Duran Kanmaz, Semih Mustafa Tiryaki, Hakkı Taşkın ise duruşmaya, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.

Duruşmada savunması alınan tutuksuz sanık Erdem Yılmaz Pozantı ilçesinde polis memuru olarak emniyetin haber merkezinde görev yaptığını söyledi.

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Darbe girişiminin olduğu gece Duran Kanmaz bana 'Adana İl Emniyet Müdürlüğünden gelen meşru emirleri telsizden bir daha anons yapma' dedi. Ben Adana emniyetinden gelen talimatı o gece emniyette bulunan sıralı amirlerime bildirdim. Bana bu sırada 'Silahlarınızı kuşanmayacaksınız bırakacaksınız, gelen askerlere karşı koymayacaksınız' denildi. Fakat bu talimatı kimin verdiğini şu an hatırlayamıyorum. Benim bu örgütle hiçbir alakam yoktur. Beraatımı talep ediyorum."

Tutuklu sanık Semih Mustafa Tiryaki ise 15 Temmuz gecesi Adana emniyetinden gelen talimatı duyduğunu fakat Pozantı'da bir hareketlilik tespit edemeyince emniyet personelinin rahat hareket etmemesi için gelen talimatı polislerle paylaşmadığını savundu.

Savunma yapan diğer tutuklu sanık Duran Kanmaz da üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ve "ByLock" kullanmadığını ifade etti.

Adana İl Emniyet Müdürlüğünden gelen emirlerden haberinin olmadığını ileri süren Kanmaz şunları söyledi:

"O gece ben Adana'dan gelen emirlerin anons yapılmaması yönünde talimat vermedim. Erdem Yılmaz'ın ifadeleri heyetinizi yanıltmaya yöneliktir. Bu beyanlarını kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı talep ederim."

İddia makamı ise dosyadaki eksik hususların giderilmesi ve "ByLock" içeriklerinin beklenilmesi, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamı yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti de tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :