Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'daki FETÖ/PDY davası

Haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 5'i tutuklu 20 avukatın yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma suçundan" 15 yıla kadar hapis cezası istenen 5'i tutuklu 20 avukatın yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Serkan Ulufer, Serhat Doğan, Çağrı Köseli, Emin Bayram ve Mustafa Kökten, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı. Bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Tutuksuz sanık Ahmet Ö. savunmasında, örgüte ait lisede okuduğunu, üniversiteye ilk başladığında da arkadaşlarıyla cemaat evine götürüldüklerini söyledi.

Bu evde kendilerine birtakım sorular yönetildiğini belirten Ahmet Ö, şöyle devam etti:

"Sigara ve alkol kullanıp kullanmadığımıza dair sorular soruldu. Cemaat ve tarikatlara sempatim vardı. Benim amacım dini olarak beslenmekti. Adana'ya dönünce Numan kod adlı kişiyle görüştük. Bu şahıs bizlere Fuat Avni ve Emre Uslu'yu Twitter'dan takip etmemizi ve twitlerini sürekli paylaşmamızı söyledi. Ayrıca 'MİT tırları olayını gündeme getirin' dedi. Kendisinin avukatlar sorumlusu olduğunu söyleyen B.S. ise öğretmendi. Bir öğretmen için çok lüks bir hayatı vardı. Bunu sorduğumuzda bizlere 'babamın çiftliği var' diyordu. Ben ByLock programını yükledim ama mesaj programı sandım sadece. Örgütsel faaliyete katılmadım. Beraatimi talep ediyorum."

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :