Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'daki FETÖ/PDY davası

Avukat ve eşinin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15’er yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında avukat ve eşi hakkında 15'er yıl hapis istemiyle açılan davanın duruşması görüldü.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuklu avukat İsmail K. ile tutuksuz eşi Leyla K. ve avukatları katıldı.

Mahkeme heyetinin söz verdiği avukat İsmail K, suçlamaları kabul etmedi.

Çocuklarını cemaatin okuluna gönderdiği için suçlandığını ileri süren İsmail K, "Bir tanığın beslediği husumet nedeniyle sanık oldum. Bu kişinin müvekkilliğini yapıyordum. 5 yıl hapis cezası alınca hakkımda asılsız iftiralarda bulunmuş. Avukatlık ücretimi dahi ödemedi. Eğer hakkımda ceza verilme yönüne gidilecekse etkin pişmanlık hükümlerinden de faydalanmak istiyorum.” ifadesini kullandı.

Mahkeme başkanının “Etkin pişmanlıktan faydalanmak istiyorsan bildiğin bir şey varsa anlat.” dediği sanık, "Bildiğim her şeyi anlattım. Bu yapının içinde olan bir komiser ile bazı kurumların avukatlığını yapıyordum, daha sonradan çekildim. Örgütle ilgili bildiğim bir şey varsa anlatmaya razıyım.” dedi.

Avukatın eşi Leyla K. da ByLock kullanmadığını ileri sürdü.

Telefon hattını darbe girişiminden bir ay önce neden değiştirdiği sorsuna Leyla K, "Çok fatura geliyordu. Ayrıca, çocuklar internetten oyun oynuyorlardı." karşılığını verdi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :