Adana'daki FETÖ davası

Adana'daki FETÖ davası

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan 5 sanıktan biri 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı, 4'ü ise beraat etti

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan 5 sanıktan birine 2 yıl 6 ay hapisle cezası verildi, 4'ü ise beraat etti.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklar Erkal Demir, C.G. ve H.M.K. ile avukatları hazır bulundu. İ. Y. ve H.A. ise duruşmaya katılmadı.

Sanıklar savunmalarında suçlamaları kabul etmedi.

Sanık Demir'in avukatı, müvekkilinin bankaya terör örgütüne çıkar sağlama amacıyla para yatırmadığını iddia ederek, "Müvekkilim örgüt üyeliği ya da örgüte yardım etme gibi bir kastına ilişkin dosyada somut bir delil bulunmamaktadır, bu hususlar nazara alınarak beraatine karar verilmesini talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, Demir'e önce 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Daha sonra sanığın örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamasını ve yaptığı yardımın niteliğini dikkate alan mahkeme heyeti, cezayı 2 yıl 6 ay hapse indirdi.

Diğer sanıklar ise yüklenen suçu işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle beraat etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler