Adana'daki cinayet davası

Adana'daki cinayet davası

Alkol alma tartışması sonucu çıktığı iddia edilen kavgada, arkadaşını av tüfeğiyle öldürdüğü öne sürülen zanlının yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da alkol alma tartışması sonucu çıktığı iddia edilen kavgada, arkadaşı Şeref Alkan'ı av tüfeği ile öldürdüğü ileri sürülen Eyüp Alyakut'un yargılanmasına başlandı.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Eyüp Alyakut (20) ile avukatı katıldı.

Sanık Alyakut, maktul Şeref Alkan'ı kendisinin öldürmediğini savundu. Alyakut, mahkemeden, cinayetin aydınlatılabilmesi için olay yerine ait kamera kayıtlarının incelenmesini talep etti.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen tanık taksici Mehmet Fatih Aslan ise Şeref Alkan'ı, yaralıyken hastaneye götürdüğünü belirtti.

Aslan, "Alkan'a kendisini kimin vurduğunu sorduğumda, 'kırmızı şortlu Memo' diye birinin vurduğunu söyledi." dedi.

Sanığın avukatı, maktulün ölmeden önce söylediği "kırmızı şortlu Memo" nun M.K. olduğunun tespit edildiğini ancak M.K. hakkında olayla ilgili takipsizlik kararı verildiğini söyledi.

Müvekkilinin de olaydan sonra gözaltına alındığı ve serbest bırakıldığını, daha sonra gizli bir tanığın ifadesi üzerine tutuklandığını anlatan Alyakut'un avukatı, "Gizli tanık, Şeref'e arkadan ateş edildiğini söylemiştir. Oysa, maktule önden ateş edildiği ispatlanmıştır" diyerek müvekkilinin tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Alyakut'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, gizli tanığın tekrar dinlenmesi ve bazı tanıkların mahkemeye zorla getirilmeleri için ertelendi.

Merkez Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde 30 Ağustos 2015'te Şeref Alkan (52) av tüfeğiyle öldürülmüştü. Gözaltına alınıp serbest bırakılan maktulün arkadaşı Eyüp Alyakut, tanık ifadeleri üzerine tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :