Adana'daki cinayet davası

Adana'daki cinayet davası

Yoldan geçerken çatışan tarafların kurşununa hedef olan yaşlı kadının ölmesine ilişkin davada 3'ü tutuklu 9 sanığın yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da çıkan kavgada birbirlerine ateş ederken, sokaktan geçen Hatice Kazma'nın ölümüne neden olan ve aralarında kadının torunlarının da bulunduğu 3'ü tutuklu 9 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Volkan Kazma, Ersin Ergün ve İbrahim Kusen, tutuksuz yargılanan Fatih Ertaş, Feyzullah Sezener, Gazi Uzan, İdris Ergün, Mahmut Yerlikaya, Niyazi Kazma, müştekiler Ceren Uzan, Gül ve Bulduk Kazma ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık İbrahim Kusen, hakkındaki suçlamayı kabul etmedi.

Ersin Ergün ise kavgaya karıştığını ancak silah kullanmadan bazı kişileri yumrukladığını ifade etti. Ergün, üzerilerine doğru açılan ateş sonucu Hatice Kazma'nın yere düştüğünü iddia etti.

Olayda hayatını kaybeden Hatice Kazma'nın torunu tutuklu sanıklardan Volkan Kazma da duruşmada babaannesini kimin vurduğunu bilmediğini söyledi.

Müştekiler Bulduk ve Gül Kazma, sanıklardan şikayetçi olmadıklarını beyan etti.

Ceren Uzan ise kendisini dövdüklerini iddia ettiği sanıklar İbrahim Kusen ve Ersin Ergün'den şikayetçi olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, sanık Ersin Ergün'ün tahliyesi, Volkan Kazma ve İbrahim Kusen'in ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için 7 Eylül'e ertelendi.

Merkez Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde 26 Aralık 2016'da İbrahim Kusen'in sokakta av tüfeğiyle havaya ateş etmesine komşusu Niyazi Kazma, "Engelli çocuklarım var, korkuyorlar." diyerek tepki göstermiş, taraflar arasında başlayan tartışma silahlı çatışmaya dönüşmüştü. Çatışma esnasında açılan ateş sonucu yoldan geçen Hatice Kazma (67) hayatını kaybetmiş, Gül Kazma yaralanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :