Adana'daki çifte kadın cinayeti davası

Adana'daki çifte kadın cinayeti davası

Yüreğir ilçesinde 2 kadının tüfekle öldürülmesiyle ilgili 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi- İddia makamı, sanıklara 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 17'şer yıl hapis cezası verilmesini istedi

ADANA (AA) - Adana'nın Yüreğir ilçesinde, akraba 2 kadının öldürmesiyle ilgili yargılanan 6'sı tutuklu 7 kişi hakkında esas hakkındaki mütalaasını veren savcı, sanıkların 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 17'şer yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, akraba olan tutuklu sanıklar Davut, Doğan, Hikmet, Savaş, Yahya Barık ve 17 yaşındaki O.B. ile avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan Osman Can ise duruşmaya gelmedi.

Dava dosyasında araştırılacak başka husus kalmaması üzerine cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Savcı, sanıklardan Osman Can'ın teşviki, Hikmet Barık'ın azmettirmesi sonrasında Davut, Savaş, Yahya ve O.B'nin yardım etmesi neticesinde Doğan Barık'ın "töre saikiyle ve tasarlamak suretiyle" Senem Barık ve Zeliha Sevgilibaş'ı tüfekle öldürdüğünü öne sürdü.

Ayrıca savcı mütalaasında, sanıklardan Doğan, Hikmet, Davut, Savaş, Yahya Barık ile O.B'nin iştirak halinde "konut dokunulmazlığını ihlal ve kişi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarını işlediklerini de kaydetti.

Savcı, tüm sanıklara 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 17'şer yıl hapis cezası verilmesini istedi.

Mütalaaya karşı sanık avukatları yazılı savunmalarını hazırlamak için süre istedi.

Sanıklardan Doğan Barık, savunmasında, 2 kadını da kendisinin öldürdüğünü iddia etti.

"Diğer aile fertlerimin bu suçlarla ilgileri yoktur." diyen Doğan Barık, "Samimi olarak suçumu kabul ediyorum. Ben duyduğum cezayı ağır bulduğum için korktum, ilk ifademde aile fertlerimi haksız yere suçladım." ifadelerini kullandı.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumunun devamına karar verip duruşmayı sanıklar ile avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için erteledi.

Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 10 Nisan 2017'de akraba olan Senem Barık (31) ile Zeliha Sevgilibaş (20) tüfekle öldürülmüş bulunmuştu. Soruşturma sonunda 2 kadını aile meclisi kararıyla öldürdükleri iddiasıyla 7 kişi hakkında "tasarlayarak töre saikiyle öldürme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etmek" ve "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından dava açılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :